Home / Dieren / Leerlingen basisscholen Dieren lopen ‘van Parijs naar Rotterdam’

Leerlingen basisscholen Dieren lopen ‘van Parijs naar Rotterdam’

DIEREN – Bovenbouw-leerlingen van een aantal basisscholen uit Dieren gaan ervaren wat een aantal sportieve hardlopers uit de omgeving van Dieren in het Pinksterweekeinde (eind mei) in het echt gaan beleven. De uitdaging om hardlopend van Parijs naar Rotterdam te komen, maar dan in miniatuur-vorm: de mini-Roparun. Met de opbrengst van deze sponsorloop ondersteunen de kinderen het team van AV Gelre dat op 26 mei zal deelnemen aan de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam, waarbij de sportieve Dierenaren, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Voor velen van hen een avontuur voor het leven. Dat blijkt overigens ook uit het motto van de Stichting Roparun dat al jaren luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Leden van het Roparunteam AV Gelre hebben inmiddels voorlichting gegeven op de deelnemende scholen. Hierin zijn verhalen verteld over de uitdagingen die de hardlopers zo meteen staan te wachten in hun 520 kilometer lange tocht tussen Parijs en Rotterdam. Maar ook is verteld waarom wordt deelgenomen aan de Roparun en welke goede doelen worden ondersteund. Het verhaal over Stichting Haarwensen, dat zich richt op het maken van pruiken voor kinderen die door ziekte kaal zijn geworden, maakte daarbij duidelijk heel veel indruk.
De scholieren gaan in de mini-Roparun een afstand afleggen van 5,2 kilometer.
De sponsorloop wordt gehouden vrijdagavond op en rond het terrein van AV Gelre. De inloop is vanaf 18.00 uur en na een gezamenlijke warming-up start deze hardloop-uitdaging voor de Dierense scholieren om 18.30 uur. Meer informatie is terug te vinden op www.gelreroparun.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.