Home / Rheden / Rhedense korfbalclub Rheko heet 300ste lid welkom

Rhedense korfbalclub Rheko heet 300ste lid welkom

RHEDEN – Korfbalvereniging Rheko verwelkomde vorige week het 300e lid: Iris Fortuin (7). Iris werd door haar ouders ingeschreven bij de Kidsclub. Deze tak van de vereniging startte vorig najaar met zes kinderen en groeide in een half jaar uit naar maar liefst zesendertig.

Uiteraard is het bestuur bijzonder trots op het bereiken van deze mijlpaal en zette daarom Iris (en haar ouders) in het zonnetje. Ze kon naar huis gaan met een mooi ingelijste oorkonde, een officieel Rheko-trainingspak van de hoofdsponsor, een sporttas van de vereniging zelf en een stapeltje stickers. Bovendien mocht Iris bij de wedstrijd van het eerste achttal de wedstrijdbal aanbieden. “Dan weet meteen iedereen wie jij bent,” lachte waarnemend voorzitter Tjalling de Boer.

Met driehonderd leden is de club in korfbalkringen, en zeker in verhouding tot de omvang van het dorp, een grote vereniging. Rheko staat goed bekend om de prettige sfeer en zijn goede trainers, maar blijft deze snelle groei wel behapbaar? De Boer: “We hebben een goed jeugdplan. De regel is dat elk lid vanaf ongeveer vijftien, zestien jaar gaat meehelpen, ofwel bij de trainingen, ofwel bij de wedstrijdleiding. Die jonge mensen worden allemaal goed gecoached. Omdat veel mensen wat doen voor de club, kunnen we de groei bijhouden.”

De Kidsclub is opgericht om kinderen al vóór de F-jes spel en oefening gericht op korfbal, te kunnen aanbieden. Vanaf drie jaar kunnen kinderen terecht bij de Kidsclub. Voor de zwemlesperiode heeft de vereniging een goede constructie bedacht, waarbij geen contributie betaald hoeft te worden. Inmiddels is de Kidsclub verdeeld over drie spelniveaus. Er is zelfs al de F3-team uit voortgekomen dat net aan competitie begonnen is. Iris heeft in een paar trainingen al veel geleerd. Ze doet het voor: hoe je de bal goed moet vast houden, hoe je moet schieten, dat je over de bal heen moet kijken naar de korf als je mikt. “Ik vind het een leuk spelletje. Daarom blijf ik vast heel lang bij Rheko,” zegt het meiske relaxed. Trainsters Gerda Koch en Marjolein Beumer glunderen. “Het gaat van mond tot mond. De Kidsclub is enorm populair en de ouders zijn heel enthousiast. Hier krijgen we energie van,” lachen de dames.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.