Home / Hoog-Keppel / Hessenbad en Hessenhal van gemeente naar Zonnewater

Hessenbad en Hessenhal van gemeente naar Zonnewater

HOOG-KEPPEL – Champagne in Hoog-Keppel, afgelopen vrijdag. Het Hessenbad en de Hessenhal zijn officieel overgedragen aan de Stichting Zorgbad Zonnewater, die de exploitatie op zich gaat namen. Door deze overname heeft Zonnewater in Hoog-Keppel een volledig aanbod op het gebied van sport, in combinatie met zorg.

Ingrid van Onna, directrice van Zonnewater, bracht vrijdag zelf de champagne rond. Hans Schripsma, voorzitter van de stichting, zette zijn handtekening, samen met wethouder Paul Seesing van de gemeente Bronckhorst. Daarmee was de overname dan een feit.
Zonnewater, begonnen als Zandewierde in Hummelo, beschikt daarmee over een zorgbad, het openluchtbad en de sporthal. Een enorme stap, vertelt Van Onna. “Mijn moeder was directrice van Zandewierde in Hummelo, een zorgbad en manege. Dat gebouw werd zo oud, dat moest sluiten. De manege verhuisde naar Wehl, Zonnewater kon terecht op het terrein van het Hessenbad. Hier kregen we ruimte om een nieuw zorgbad op te bouwen. Dit is een bad met water van 33 graden, waarin ouderen en mensen met fysieke klachten goed kunnen bewegen, eventueel met hulp van fysiotherapeuten.”
Toen bekend werd dat de gemeente Bronckhorst de sportaccommodaties zou afstoten, is Zonnewater benaderd om de Hessenhal en het Hessenbad over te nemen. “Een sprong in het diepe, maar we durven het aan”, aldus Van Onna. “We bieden de gelegenheid tot sporten voor alle verenigingen in het dorp en de omgeving, maar ook aan alle mensen uit de wijde omgeving. Niet alleen gezonde mensen, maar ook sporters met een beperking zijn welkom. Ons team biedt maatwerk, zodat iedereen iets kan doen op zijn of haar niveau. Wij plaatsen geen mensen bij activiteiten, maar zoeken activiteiten bij de mensen die willen komen sporten. Het is net even een andere benadering, maar zo is de accommodatie geschikt voor iedereen.”
De komende tijd wordt er gewerkt aan de drie accommodaties. “We moeten nog even bekijken wat er allemaal moet gebeuren, maar er gaat nog wel wat veranderen. De drie ruimtes moeten een eenheid worden. Daarnaast moeten bijvoorbeeld het buitenbad en sporthal beter toegankelijk worden gemaakt voor gehandicapten. We willen van alle drie accommodaties een veilige plek maken voor iedereen, van jong tot oud, mensen die zorg behoeven en kinderen die lekker een middagje in het buitenbad willen komen zwemmen” – foto Linda Peppelman
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.