Home / Doesburg / Doesburg staat week in teken van sport en bewegen

Doesburg staat week in teken van sport en bewegen

DOESBURG – De Gelderse Sport Week wordt zaterdag sportief geopend in Doesburg. De hele daaropvolgende week staat in het teken van sport en bewegen. De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert in samenwerking met Breedtesport Doesburg verschillende sportieve activiteiten in de week van 21 tot en met 28 april.

Tijdens de opening kunnen alle Gelderlanders jong en oud tussen 13.30 en 17.00 uur gratis kennismaken met verschillende sporten. Zo is er streettennis, streetdance, pannavoetbal en streetbasketbal. Deze sporten vallen onder de Urban Sports Xperience (USX). Naast de kennismaking met deze sporten is er een officiële opening met demonstraties.
De Gelderse Sport Week is een initiatief van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Zij wil met deze afgeleide van de Nationale Sport Week laten zien dat Gelderland bij uitstek een sportieve provincie is. Tijdens de Nationale Sport Week worden door heel Nederland sportactiviteiten georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sport Week worden verschillende activiteiten georganiseerd in Doesburg, dat zich graag profileert als sportieve gemeente. Op dinsdag 24 april om 12.30 uur start bij het stadhuis een lunchwandeling voor ambtenaren. Deze dag (vanaf 15.30 uur) kunnen kinderen van groep 3 tot en met 8 meedoen met een naschoolse sportactiviteit bij sporthal Beumerskamp. Daarnaast stelt de Trimvereniging vanaf 19.30 uur haar deuren open bij Gymzaal Armgardstraat.
De volgende dag, woensdag 25 april, kan er gedoken worden met persluchtflessen in zwembad Den Helder. Dit start om 13.45 uur. Verder kunnen jongeren op woensdag om 19.00 uur boogschieten op Sportplein 0313. Ook wordt er nordic walking voor 55-plussers georganiseerd met start om 14.30 uur vanaf het sportplein.
Op donderdag 26 april is er een trefbaltoernooi op sportpark Den Helder. Dit toernooi start om 16.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Op vrijdag 27 april wordt er weer een naschoolse sportactiviteit georganiseerd voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Dit keer op het schoolplein van Horizon Stad. Start: 15.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.sportenindoesburg.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.