Home / Bronkhorst / Mama waar komen de bonen vandaan?

Mama waar komen de bonen vandaan?

BRUMMEN – In samenwerking met Hak heeft Jumbo Brummen aan een educatief programma deelgenomen, waarbij we kinderen bewust laten zien hoe groente (bonen) groeien. Het is een korte educatieve digitale en fysieke ‘gast’ les die door een medewerker van de firma Hak wordt verzorgd.

Wouter van de Bunt: “Op dit moment is onze Jumbo in Brummen bezig met een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Project en het Hak Kweekkas programma sluit hier uitstekend op aan. Samen met Hak en de Wilhelminaschool willen we kinderen zelf bewust laten worden van ‘hoe groente groeit’. Dit doen we middels het zelf kweken van een sperziebonenplantje. Van te voren krijgen de deelnemende kinderen een filmpje zien van de characters: Stuif & Meeltje. In dit filmpje wordt alles uitgelegd hoe het sperzieboon groeit.”
Als afsluiting gingen de deelnemende kinderen naar de Jumbo om daar de potten met de bonen in de Kweekkas te zetten. Om de twee dagen gaan de kinderen bij de Jumbo langs om de zaadjes water te geven, zodat het een plantje wordt. De gieter staat in een speciale kluis en alleen de leerlingen hebben de code. Na twee weken nemen de kinderen het plantje mee om het thuis verder te laten groeien.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.