Home / Loenen / Schooljeugd doet mee aan Loenermark duZes

Schooljeugd doet mee aan Loenermark duZes

LOENEN – Donderdagmiddag was het een drukte van belang in de Loenermark. Jan Tanis organiseerde hier voor de eerste keer een De Loenermark duZes, met bedoeling om geld bijeen te sprokkelen voor zijn deelname op 7 juni aan de Alpe d’HuZes. Deze eerste fietstocht van de Loenense basisscholen was meteen een groot succes. Het batige saldo wat de kinderen hadden verdiend met hun fietsprestatie overtrof alle verwachtingen. Een bedrag van 3.782,74 euro gaf Tanis veel blijdschap.

Allerlei acties worden door hem op touw gezet. Kort geleden verdiende hij een leuk bedrag met de actie bij de VV Loenermark. Tanis bedacht dat het voor schooljeugd van Loenen wellicht leuk was om in hun eigen Loenermark een fietstocht te houden voor het goede doel. Hij bezocht de drie Loenense basisscholen De Tweede Stee, De Poort en Wonderwijs en vertelde over zijn ziekte waarvan hij volledig is hersteld maar toch wat terug wil doen. Tanis kon de kinderen, personeel en ouders warm krijgen voor de Loenermark duZes. Het was een forse organisatie, maar dank zij veel medewerking en sponsors kon alles toch rond gebreid worden.

De weergoden werkten voortreffelijk mee. Lekker zonnetje. Het verzamelpunt was bij de eerste kruising vanaf het toegangshek. Ruim 200 Loenense kinderen van de derde tot en met de achtste groep deden mee Ze moesten een flinke heuvel beklimmen tot de kruising bij de schaapskooi. Zelfs van groep drie met ongeveer zevenjarigen deden er nog een leuk groepje mee. Ouders, grootouders, buren en bekenden had de kinderen gesponsord voor minstens zes rondjes. Enkele kleintjes deden het wat minder maar de oudsten brachten het zelfs tot tien ronden (heuvel op en af). Onderweg stonden de ouders om alles goed in te gaten te houden en om valpartijen te voorkomen. Het ging allemaal prima, de EHBO hoefde niet in actie te komen.
Leuk was om te zien hoe veel oma’s en opa’s langs de kant stonden om hun nageslacht aan te sporen door te gaan. Bij elk rondje kregen de kinderen een sticker die op het voorhoofd, fiets, helm of arm werden geplakt. Vooral het telkens beklimmen van de heuvel was een forse inspanning. Halverwege hield Pieter het voor gezien: ”Even bijkomen het is een hele klim.”
Tegen drie uur werd de eindstand door de directeuren van De Tweede Stee en De Poort met een cheque bekend gemaakt. De scholen hadden samen 3.872,74 euro bijeen gebracht. Tanis was er een beetje beduusd van: “Super wat jullie hier vandaag hebben gedaan. Wat ben ik daar blij mee. Allemaal reuze bedankt voor jullie inzet! We bekijken of we volgend jaar weer Loenermark du Zes gaan houden. Het is een leuk sportief evenement voor alle Loenense scholen“.

Jan Tanis streefde naar het totaalbedrag van zes maal zes (6666.66) dat heeft hij nu bijna gehaald en wil doorgaan naar 9999.99 euro. “De acties lopen zeer goed, we blijven doorgaan”, aldus een vastberaden wielrenner.
Een van de kinderen van de basisschool Wonderwijs, Jip Greep, doet ook mee aan de Alpe du Zes. De leerling werd gesponsord door de kinderen van deze school. De kinderen verdienden er in de Loenermark samen 285 euro mee, waar Jip ook erg blij mee was.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.