Home / Doesburg / Koninginnedag Doesburg begint komend weekend al

Koninginnedag Doesburg begint komend weekend al

DOESBURG – Het volledige programma voor de Koninginnedag in Doesburg staat volgende week in deze krant. Maar zoals gewoonlijk beginnen een aantal onderdelen al in de week ervoor.

Als eerste is er op zondag 22 april de Oranjesamenzang Night of the Queen. Heel veel koren doen hier aan mee om weer een spectaculaire avond te vullen. De opzet is eigenlijk gelijk gebleven, maar de invulling wat veranderd. Om het programma iets korter dan vorig jaar te hebben, zijn er een aantal logistieke veranderingen. Hierdoor zijn de pauzes tussen het optreden van de koren door het op en af gaan naar het podium er niet meer. Verder is er nu halverwege een pauze, zodat een ieder even wat kan drinken en de benen strekken. Het overleg tussen D & O en alle dirigenten heeft geresulteerd in een prachtig programma dat rond 22.15 uur afgelopen zal zijn. De aanvang is om 19.30 uur en de kerk is om 19.00 uur open. Na het concert zal er een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan Doesburg en Oranje ter bestrijding van de onkosten.

Vissen en schieten
Zaterdag 28 april is er wederom de Oranjeviswedstrijd, die georganiseerd wordt door Hengelsport Vereniging Doesburg. Er wordt gevist aan de gekanaliseerde Oude IJssel ter hoogte van de Koppenberch. Om 12.15 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden in de kantine van S.C. Doesburg aan de Oranjesingel.

Natuurlijk worden ook de ouderen niet vergeten en wordt er een gezellige avond georganiseerd voor de bewoners van de verzorgingshuizen.
Nog even een kleine herinnering voor de kinderen: denken jullie aan het versieren van je fiets voor de wedstrijd op Koninginnedag? Doe allemaal mee.

De foto hierboven laat alvast iets zien voor het vogelschieten. De wisselbeker zal verdwijnen en de schutterskoning ontvangt een fraaie bierkroes met opdruk Schutterskoning 2012, beschikbaar gesteld door No Risk Safety service uit Doesburg. Een blijvend aandenken aan deze Koninginnendag en natuurlijk de eeuwige roem.

Afsluiting wegen
Bij het organiseren van de Koninginnedag horen ook verkeersmaatregelen die getroffen moeten worden. Helaas is dit niet te vermijden en er wordt dan ook medewerking gevraagd van de bewoners in de betreffende straten.
Op Koninginnedag, maandag 30 april, zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht: Bewoners en bezoekers dienen met de volgende tijdelijke aanpassingen rekening te houden.
Afsluiting voor alle verkeer van de volgende straten op 30 april tussen 8.00 en 21.00 uur: Meipoortstraat, Ooipoortstraat, Zandbergstraat, Helmichstraat, Kosterstraat, Roggestraat, Markt, Ph. Gastelaarsstraat en Kerkstraat in hun geheel. Kloosterstraat, vanaf de Bresstraat tot de Kerkstraat. Koepoortstraat, vanaf de Hogestraat tot de Gasthuisstraat. Gasthuisstraat, vanaf de Herenstraat tot de Koepoortstraat. Boekholtstraat, vanaf de Herenstraat tot de Kerkstraat.

Parkeerverbod
Een parkeerverbod is die dag van 8.00 tot 21.00 uur van kracht in de volgende straten:
De gehele Markt, reeds vanaf zondag 29 april 18:00 uur i.v.m. opbouwactiviteiten.
Meipoortstraat, Ooipoortstraat, Kerkstraat, Roggestraat en de Ph. Gastelaarsstraat aan beide zijden in hun geheel. Gasthuisstraat en Koepoortstraat het afgesloten gedeelte aan beide zijden. Bergstraat tussen de Paardenmarkt en de Boekholtstraat aan beide zijden. Meipoortwal aan de zijde van het plantsoen.
Het bestuur van Doesburg en Oranje dankt alle betrokken aanwonenden en verkeersdeelnemers voor hun medewerking.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.