Home / Velp / Politie zoekt aangevers poging woninginbraak

Politie zoekt aangevers poging woninginbraak

VELP – In een onderzoek naar een koperdiefstal in Velp, waarbij vorige week twee Arnhemmers als verdachten zijn aangehouden, is gebleken dat beide verdachten ook geprobeerd hadden in te breken in een huis. Vanwege het ontbreken van een aangifte is niet te achterhalen waar de poging moet zijn gepleegd.

Dankzij alerte getuigen kon de politie donderdagnacht 12 april twee Arnhemmers van 19 en 22 jaar oppakken op verdenking van koperdiefstal vanaf een gebouw aan de Kerkstraat. De twee werden op de Emmastraat aangetroffen met lood en koperdraad.

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de twee diezelfde nacht, de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 april, ook geprobeerd zouden hebben in te breken in een woning in de Oranjebuurt in Velp. Het zou gaan om een hoekwoning of twee onder een kap met gras aan de voorzijde en grind aan de achterzijde. Het zou een lichtkleurig huis betreffen waarbij getracht werd een houten raamkozijn open te breken. Omdat hond des huizes aansloeg ging men er vandoor. De politie is nu op zoek naar de bewoners voor het doen van aangifte.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.