Home / Klarenbeek / Uitvoering van Oosterhuuzens Dialectkoor een topper

Uitvoering van Oosterhuuzens Dialectkoor een topper

KLARENBEEK – Ruim 600 bezoekers trok de uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor vrijdag in De Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Volgens velen was deze uitvoering een topper. Er was een enthousiast publiek die de prestaties op en voor het podium bijzonder wist te waarderen. Hoogtepunten van de avond was zeker het optreden van de Pretband uit Brummen, samen met het koor en bezoekers en het Soldoatenlied door Wout Hulshof en trompetsolo van Georgo Mediati. Ook was er een dirigentenwisseling. Klaas Berends gaf het stokje door aan Henny Huigen-Davelaar.

Deze uitvoering stond voor de laatste keer onder leiding van Klaas Berends. De dirigent had gekozen voor grotendeels vrolijke liedjes. Er werd dan ook gezellig begonnen met het Ik bin zo blie, gevolgd door het romantische Ik danke oe, waarin werd gezongen werd over de grote liefde en de rozen. Het koor zong ook Woar is de stroat een (serieus) lied van de Spitfires. Roel Mulder zong solo in het lied Midlife crises over de mannen die er toch nog jeugdig en slank willen uitzien.
Tussendoor zong het koor enkele verzoeknummers. Er was ook gevraagd naar D’r is gien mooier pleksien (Wiekens volkslied) en het vrolijke Doar heb ie vrienden veur, waarbij de mannen gezellig inhaakten. In Pleksien in de zun, zongen Klaas Berends en Gerrit Hulshof over het plekje in de zon waar je zo lekker soezen kunt. Theo Uytenboogaard dirigeerde dit liedje.

Omdat het publiek houdt van afwisseling was de cabaretgroep Hoe?Zo! gevraagd voor een kort optreden. De broers Erik en Andre Knoef kon het publiek prima vermaken met hun conferences en liedjes in het Achterhoeks dialect.
Het koor begon na de pauze (tot verrassing van het publiek) in een nieuw tenue met het lied Olde foto’s. Klaas Berends maakte op de melodie van de Zuiderzeebalade een tekst over het kanaal, de Alba en de boterfabriek. Enkele zangers toonden de foto’s. Wout Hulshof zong solo in D’r is un hoop veranderd over de vele gebruiken die we op het platteland kwijt raken. In het liedje Glimlach van het Brook Duo waren de mannen verliefd op een meisje die ze op de kermis hadden ontmoet. Grote waardering was er voor Wout Hulshof met het Soldoatenlied die als een Oosterhuuzense Iwan Rebrof zong over een soldaat die eenzaam aan het IJsselstrand de wacht hield. De zanger was toepasselijk gekleed in een soldatentenue, compleet met geweer. Georgo Mediati speelde hierbij de trompetsolo.
De afsluiting samen met de Pretband HOB was een groot succes. Door koor en publiek werd gezongen over De Empse Beke, gevolgd door Oosterhuuzen darp aan ut kanaal. Bij het slotlied Kleine cafe aan de haven ging bij het dak van de Evenementhal. Staande werd uit volle borst meezongen en gezwaaid. De bezoekers konden er maar niet genoeg van krijgen.

Nieuwe dirigent
Tijdens de uitvoering werd afscheid genomen van dirigent Klaas Berends. Hij werd toegesproken door voorzitter Martien Kobussen. Volgens hem mag medeoprichter Berends met recht trots zijn op hetgeen hij hier tot stand heeft gebracht: een geweldig koor met goede bezochte uitvoeringen, vele optredens en een mooie CD. Bestuur en leden respecteren zijn besluit om het wat kalmer aan te gaan doen, maar hij blijft bij het koor als zanger en adviseur. Spontaan werd hij toegezongen met ‘Klaasje bedankt’ en ‘Lang zal hij leven’. Berends was zichtbaar ontroerd door zoveel lofbetuigingen en beloofde zich te blijven inzetten voor het koor. De dirigent kreeg een cadeaubon aangeboden.
Na het afscheid werd de opvolgster van Berends voorgesteld. Vanaf 17 april zal Henny Huigen-Davelaar uit Beekbergen het koor gaan leiden. Enige weken was zij al present op de repetities om de sfeer van het (gezelligheids)koor te proeven.

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.