Home / Dieren / Herdenking bevrijding Dieren

Herdenking bevrijding Dieren

DIEREN – Op 16 april 1945 werd Dieren bevrijd van de Duitse bezetters. Die dag kwam een einde aan een donkere periode van vijf jaar, die helaas ook in Dieren slachtoffers van oorlogsgeweld, de jodenvervolging, verzet en onderdrukking ten gevolge had.

Jaarlijks wordt op of nabij die bevrijdingsdag in het Carolinapark een herdenkingsplechtigheid gehouden bij het monument aldaar. Maandag 16 april waren daarom leerlingen van de Emmaschool en van De Boomgaard-Zuid aanwezig, om samen met de Rhedense burgemeester Van Wingerden, wethouder König en een flink aantal andere belangstellenden te kijken en te luisteren naar de plechtigheid, die grotendeels door de scholieren vorm was gegeven. Ze waren te voet in een optocht naar het park gekomen, begeleid door enkele originele jeeps en motoren uit de Tweede Wereldoorlog, van de living history-groep ‘Summer of 1943 – England’. Bij het monument werden gedichten, overpeinzingen en een lied ten gehore gebracht en aansluitend werden kransen en bloemstukken gelegd door de burgemeester, de Dierense Oranjevereniging, de scholen, de organiserende Stichting Oranjerie Dieren en enkele belangstellenden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.