Home / Doesburg / DWV-Mannen snakken na het einde van de competitie

DWV-Mannen snakken na het einde van de competitie

DOESBURG – 185 km hadden de mannen van DWV voor de boeg, alvorens aan te moeten treden tegen Trivia, de huidige nummer 5 van de ranglijst. Na een gastvrij en aangename “High Tea” bij “Entree” in De Punt (www.entreedepunt.nl), werd de zwembroek aangetrokken en te water gegaan in het authentieke Helperbad in Groningen.

De mannen waren in het 1e part absoluut niet de mindere van de Groningse tegenstander. Wel is goed te zien dat het einde van de competitie nadert, zowel Trivia als DWV miste de noodzakelijke “vuurkracht” voorin, wat het spelniveau niet ten goede kwam. Bij DWV is de vermoeidheid duidelijk hoorbaar en zichtbaar, wat op zich niet zo vreemd is naar een zwaar 1e jaars seizoen 3e klasse met een relatief smalle selectie. Trivia trad met een 13-tal spelers aan, maar kon dit niet omzetten in een speloverwicht. Na een doelpuntloos 1e part, werd in de 2e part de score opengebroken door de thuisploeg, 1-0. Een minuut later moest Luuk van Ophuizen verplicht rusten en tilde Trivia de stand naar 2-0. 3-0 voor de thuisploeg werd het door een contra-aanval nadat een aanval van DWV voorin verprutst werd. Met nog een minuut te spelen kwamen de mannen van DWV in overtal en deden doormiddel van een fraai hoekschot van Luuk van Ophuizen iets terug, 3-1. In het 3e part werd door beide ploegen niet gescoord, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. De beide niet sterk fluitende, maar schijnbare onaantastbare scheidsrechters, lieten het spel verharden, zonder hieraan noodzakelijke consequenties (straffen) te verbinden. Ook maakten zij zich schuldig aan “scheidrechtelijke dwalingen”, wat de nodige irritaties opleverde bij ploegen in het water. Na het laatste fluitsignaal van het 3e part, ondervond Jan Eenstroom hoe onaantastbaar de scheidsrechter is van het waterpolo. Hij speelde de bal ongezien terug naar de scheidrechter, welke het nodig vond hem hierop aan te spreken. Wat schijnbaar niets bijzonders leek, ontaarde in een verrassende uitsluiting met vervanging, tot onbegrip van Jan. In een gesprek met de scheidsrechter na afloop, bleek dat hij het antwoord “Ja” van Jan op zijn vraag “gooi je een bal altijd zo naar de scheidsrechter”, interpreteerde als respectloos en oneerbiedig gedrag. Een rare en uiterst discutabele beslissing. Erfin, Jan dacht plaats te nemen op de reservebank, maar aan het begin van het 4e part vroeg de betreffende scheidsrechter alsnog of hij het bad wilde verlaten. Wederom werden de wenkbrauwen gefronst, immers hij had geen rode kaart ontvangen. Dit argument werd dan ook vanuit de bank gebruikt om deze beslissing aan te vechten, prompt werd Jan alsnog de rode kaart getoond. Ook nu werd weer aangetoond dat deze scheidsrechters niet capabel zijn om op dit wedstrijdniveau te functioneren. Direct na het begin van het 4e part, kreeg DWV nog een kans om op 3-2 te komen, maar helaas werd de overtal situatie niet benut. Dat deed Trivia een minuut later wel, nadat Coen van Vliet met zijn 3e persoonlijke fout definitief uit het water moest, 4-1. Nadat de wedstrijd beslist was, scoorde de thuisploeg nog een keer in een overtal situatie voor de statistieken, 5-1.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.