Home / Bronkhorst / Mannen ZV De Spreng kampioen

Mannen ZV De Spreng kampioen

BRUMMEN – De polomannen van Zwemsportvereniging De Spreng uit Brummen / Eerbeek zijn kampioen in de 1e klasse van het district Gelderland/Overijssel. Drie wedstrijden voor het einde van het seizoen zijn zij door de directe concurrenten niet meer in te halen. Het kampioenschap werd zaterdagavond behaald in zwembad Rozengaarde in Doetinchem. Tegen het laaggeplaatste NDD/HeKeij werd met 10 – 6 gewonnen.

De meegereisde supporters kregen een van de spannendste wedstrijden van dit seizoen voorgeschoteld. Ten eerste ging het natuurlijk om het kampioenschap maar ten tweede ging het in het begin helemaal niet gemakkelijk. NDD/HeKeij opende de score. De mannen van De Spreng maakten een zenuwachtige indruk. Er werd te gehaast gespeeld en de kansen werden door de haast niet goed benut. Toch kwam De Spreng met twee doelpunten op voorsprong, maar kort voor het einde van de eerste spelperiode maakten de Doetinchemmers gelijk. In het tweede speldeel scoorden de tegenstanders als eerst en keek De Spreng weer tegen een achterstand aan. Gaandeweg de wedstrijd kwam er meer rust in het spel van De Spreng. Ook werd duidelijk dat deze ploeg niet voor niets boven aan staat. Het verschil in kwaliteit werd overduidelijk. NDD/Hekeij speelde op het randje van het toelaatbare en was vaak meer met de scheidsrechters bezig dan met de wedstrijd. De mannen uit Brummen/Eerbeek waren in het derde speldeel heer en meester. Rustig werd de score uitgebreid naar 8 – 4. Tien!, tien!, tien!, riepen de supporters van De Spreng vanaf de tribune. Zij werden in het begin van het vierde speldeel op hun wenken bediend. Maar bij 10 – 4 was de koek ook op. De gedachten gingen waarschijnlijk al uit naar de vele limonade die later in de avond geconsumeerd zou gaan worden ter viering van dit kampioenschap. Dat NDD/HeKeij nog twee keer scoorden, was louter voor de statistiek.
Een kampioenschap is echter nog niet voldoende voor promotie naar de landelijke KNZB competitie. Er zijn twee poules in de eerste klasse van het district. Slechts één team kan promoveren. De Spreng staat er wel beter voor dan de concurrent in de andere poule. Als van de komende drie wedstrijden er twee worden gewonnen, is promotie voor De Spreng een feit. Dit kan al gebeuren op 28 april in en tegen Vriezenveen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.