Home / Bronkhorst / Zonnemaatjes helpen kinderen Michaelshoeve

Zonnemaatjes helpen kinderen Michaelshoeve

BRUMMEN – Het project Zonnemaatjes voor kinderen van de Michaelshoeve in Brummen is een groot succes. Een jaar geleden startte dit project, waarbij de kinderen die weinig buiten de instelling komen een maatje krijgen en samen met hem of haar leuke activiteiten ondernemen.

Zestien mensen zijn inmiddels actief als Zonnemaatje. Zij gaan met ‘hun’ kind op pad, winkelen, voetballen, het bos in, een spelletje doen of iets anders leuks. Liesbeth (51) heeft een jongen van zestien geholpen bij het opzetten van zijn eigen website en Jaap (25) gaat eens in de twee of drie weken voetballen met zijn maatje van tien jaar. Marjan (49) begeleidt met veel plezier een meisje van zeventien, dat uitkijkt naar haar bezoeken. Eline (19) is Zonnemaatje van een jongetje van vijf jaar. Het is een dankbare klus, die ook voor de vrijwilligers erg leuk is. De Michaelshoeve is op zoek naar nog meer vrijwilligers voor dit project. Met name mannen worden uitgenodigd om maatje te worden van jongens in de tienerleeftijd. Er wordt een zorgvuldige match gemaakt, de vrijwilligers worden gecoacht en krijgen een onkostenvergoeding. Kijk voor informatie op www.zonnemaatjes.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.