Home / Dieren / Zonnepanelen op dak Ontmoetingskerk in Dieren

Zonnepanelen op dak Ontmoetingskerk in Dieren

DIEREN – De Ontmoetingskerk in Dieren zal zondag de zonnepanelen op het dak van de kerk officieel in gebruik nemen. De zonnepanelen zijn gefinancierd uit de opbrengst van een grote bazaar in 2010.

 

Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ wil de kerk een voorbeeld stellen voor de eigen leden en mensen in de omgeving. In 2008 werd de eerste stap gezet, met het installeren van een zuiniger verwarmingssysteem. Dat leverde een grote energiebesparing op, vooral in het gasverbruik. Met de zonnepanelen hoeft de kerk ook aanzienlijk minder een beroep te doen op elektriciteit die elders wordt opgewekt.

Een van de sprekers is wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Rheden. Zij is ondermeer verantwoordelijk voor het milieubeleid van de gemeente. De wethouder zal kort ingaan op hoe de gemeente Rheden duurzame energie stimuleert. “In ons klimaatbeleid hebben we de ambitie neergelegd om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Dit kunnen we met elkaar bereiken door in te zetten op vermindering van energieverbruik en meer duurzame energie. Speerpunten zijn van ons beleid zijn: isolatie van woningen, zonne-energie en energie uit biomassa. De gemeente stimuleert bedrijven en inwoners ook om bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen. De maatregelen die de Ontmoetingskerk heeft genomen passen helemaal in dat plaatje en daar ben heel blij mee”, zo vat zij het klimaatbeleid van gemeente samen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.