Home / Velp / 23 Bakkersknechtjes voor Borggreve

23 Bakkersknechtjes voor Borggreve

VELP – Bakker Borggreve uit Velp kreeg donderdag hulp uit onverwachte hoek: groep 5 van de Velper prins Bernhardschool stond om negen uur voor de deur om de handen uit de mouwen te steken.

Het bezoek aan de bakkerij was het gevolg van een spreekbeurt van twee leerlingen uit die groep: Susan Caspers en Emma Slijkhuis. Om meer te weten te komen over brood, hadden zij een paar maanden eerder al het hemd van het lijf gevraagd aan Herman Borggreve, derde generatie bakker Borggreve in Velp. En toen de meiden vroegen of ze een keer met de hele groep mochten komen kijken, zei Borggreve natuurlijk ja.

Groep 5 keek donderdag de ogen uit. Bakker Borggreve, één van de weinige bakkers in de omgeving die nog alles zelf maakt, liet de kinderen zien hoe brood wordt gemaakt. En daarna mochten ze zelf aan de slag. Ze konden hun fantasie de vrije loop laten tijdens het kneden en versieren van hun eigen broodjes. Het werd een leerzame en leuke ochtend. Met lekker veel broodjes om op te eten en mee naar huis te nemen.

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.