Home / Lieren / Herdenkingsplechtigheid in Lieren op 17 april

Herdenkingsplechtigheid in Lieren op 17 april

LIEREN – Het comité Bevrijding Beekbergen,Lieren en Oosterhuizen houdt op dinsdag 17 april een korte herdenkingsplechtigheid ter gelegenheid van 67 jaar bevrijding. Dit gaat gebeuren ’s morgens om negen uur bij het monument aan de Lierderstraat (op het veldje bij de Gereformeerde kerk) in Lieren. Medewerking verlenen leerlingen van de basisschool Prinses Juliana uit lieren, The 48e Highlanders of Holland, een delegatie legervoertuigen uit de oorlog van de Old Army Cars en de heer De Kroon uit Apeldoorn.

De Nederlandse en de Canadese vlaggen zullen gehesen worden, bloemen gelegd door de leerlingen en er worden gedichten en proza voorgelezen. Ook weer de overdracht van het monument van groep 8 aan groep 7. Er is doedelzakmuziek en samen worden volksliederen gezongen. Ook een verhaal van de heer De Kroon. Na afloop gaan de leden van The Old Army Club een rondrit maken met legervoertuigen door de dorpen met kinderen en volwassenen.

‘s Avonds om 19.30 uur is er een herdenking met medewerking van The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums. Ook een delegatie legervoertuigen uit de oorlog van de The Old Army Cars. Spreker is de heer De Kroon uit Apeldoorn. Ook worden er bloemen gelegd bij het monument. Marten Hartgers blaast The Last Post. Er is muziek van The 48e Highlanders of Holland. De vlaggen worden neergehaald en tot slot wordt het Wilhelmus en Oh Canada gezongen en gespeeld. Voorzitter Jan Muller sluit de plechtigheid af.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.