Home / Dieren / Herdenking bevrijding Dieren herdacht in in Carolinapark

Herdenking bevrijding Dieren herdacht in in Carolinapark

DIEREN – Op 16 april 1945 werd Dieren bevrijd van de Duitse bezetters. Daarmee kwam een einde aan een donkere periode van vijf jaar, die helaas ook in Dieren slachtoffers van oorlogsgeweld, de jodenvervolging, verzet en onderdrukking ten gevolge had.

Sinds enkele jaren wordt op of nabij die bevrijdingsdag in het Carolinapark een herdenkingsplechtigheid gehouden bij het monument aldaar. Maandag om 14.15 uur gebeurt dat wederom, bij het herdenkingskruis in het park. Leerlingen van de Boomgaard en van de Emmaschool zijn daarbij aanwezig, evenals burgemeester Van Wingerden. De stoet leerlingen wordt voorafgegaan door enkele voertuigen van de groep ‘Summer of 1943 – England’. Er worden gedichten, overpeinzingen en een lied ten gehore gebracht en aansluitend worden kransen en bloemstukken gelegd door de Petra van Wingerden, de Dierense Oranjevereniging, de beide scholen, de organiserende Stichting Oranjerie Dieren en belangstellenden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.