Home / Klarenbeek / Eef Brink Vrijwilliger van het jaar in Klarenbeek

Eef Brink Vrijwilliger van het jaar in Klarenbeek

KLARENBEEK – Het zoeken naar een geschikte kandidaat voor de uitverkiezing van Vrijwilliger van het Jaar, was voor Klarenbeeks Belang geen enkel probleem: zijn naam werd enkele keren spontaan genoemd. Het was dan ook met heel veel plezier dat de voorzitter Harrie Balster, Eef Brink en zijn vrouw Janny tijdens de jaarvergadering in Het Glazen Huis vroeg om naar voren te komen.

 

Balster vertelde dat Eef Brink bij de renovatie van de Vlindertuin vrijwillig de grondwerkzaamheden op zich genomen. De Vlindertuin ziet er weer goed uit en het wordt de komende jaren alleen maar mooier.
Eef is bestuurslid van begraafplaats Het Heidepark. Vanaf het begin is hij er bij betrokken geweest en bij het aanleggen heeft hij veel grondwerk verricht. Later met het inrichten van het groen en de bestrating en hij is nu in het bestuur het aanspreekpunt voor het groen en het onderhoud van de begraafplaats. Hij kan goed overweg met de beheerders en andere vrijwilligers van het Heidepark. Bij de aanleg van de kunstgrasvelden en de paden er om heen bij de Sportclub Klarenbeek, heeft hij een heel groot aandeel gehad. Daarnaast heeft hij veel andere functies bij de Sportclub uitgeoefend. Daarvoor moest hij soms andere werkzaamheden onderbreken, zoals de coördinatie bij de oud-ijzer-actie die gehouden is voor het groot onderhoud van de Protestantse kerk. Hij heeft zich daarvoor ingezet door ondermeer de flyers te verspreiden en te zorgen voor mankracht, vooral tijdens de ophaaldag in 2010.
Ook in 2010 is hij toegetreden tot de Commissie van Beleid en Beheer van de Protestantse kerk. Dit is een adviserende commissie naast de kerkenraad. Daarnaast is het ook uitvoerend als het gaat om het beheer van het terrein en de gebouwen. Brink is zowel beleidsmatig als uitvoerend actief geweest. Bij de voorbereidingen voor de vernieuwing van de kerk in het eerste halfjaar van 2011 was hij een actief meedenkend lid en bij de uitvoering een van de coördinerende mensen. Slechts door de aanleg van het kunstgrasveld bij de Sportclub moest hij wel eens verzuimen. De meeste dagen was hij echter op de bouw te vinden.
Door zijn vakmanschap, oog voor esthetica en zijn durf verantwoordelijkheid voor beslissingen te nemen viel hij op en heeft veel voor de vernieuwing van de kerk betekend. Na afronding van de verbouwing heeft Brink het lidmaatschap van de Commissie voortgezet en vergadert hij mee in meer beleidsmatige zaken.
Voorzitter Balster: “Kort samengevat: de afgelopen jaren heeft men Eef Brink op diverse plaatsen in het dorp actief aan het werk gezien. We willen hem niet graag missen. Klarenbeeks Belang wil dat graag onderstrepen door hem de prijs “Vrijwilliger van het jaar” te overhandigen”. Zijn vrouw Janny werd in de bloemetjes gezet.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.