Home / Klarenbeek / Het zijn spannende tijden voor Klarenbeeks Belang

Het zijn spannende tijden voor Klarenbeeks Belang

KLARENBEEK – De jaarvergadering van Klarenbeeks Belang werd woensdag gehouden op een nieuwe locatie. De vereniging had de primeur om in de locatie Veerkracht van Het Glazen huis te vergaderen. Er was een goede opkomst waar het bestuur blij mee was.

Voorzitter Harrie Balster deed een terugblik op het afgelopen verenigingsjaar. De samenwerking met het Comité Dorpsverfraaiing gaat volgens Balster voorspoedig en veel initiatieven kunnen in goed overleg worden uitgevoerd. Het dorp wordt steeds mooier.
De woningbouw aan de Hessen Allee van het project De Propeller is in de eindfase. Binnenkort kunnen de Klarenbekers de woningen betrekken. De bouw van het zorgcentrum aan de Molenweg is begonnen. Klarenbeeks Belang zullen aan de realisering van beide projecten zo veel mogelijk steun verlenen.
Het spreekuur van de politie Apeldoorn wordt redelijk bezocht maar voorziet wel in een behoefte. Theo Simmelink van Apeldoorn is op onze vergaderingen aanwezig en overlegt zo nodig met zijn collega Frans van Dijk van Voorst. Veiligheidspunten zo als verkeer, wonen, criminaliteit e.d. worden met hen besproken.
Communicatie met de inwoners blijft een punt van zorg. Het spreekuur wordt matig bezocht. Het bestuur denkt na over een flyer bij bijvoorbeeld Voorster Nieuws en zijn bezig met een upgrade van onze website. Het nieuwkomerspakket wordt wel goed ontvangen.
Nu ook de Oudhuizerstraat en de Woudweg hun eigen AED hebben is ons dorp en het buitengebied bijna volledig gedekt. Aan het Hooiland wordt gewerkt. De Hoofdweg/Klarenbeekseweg (N789) is het afgelopen jaar gerenoveerd. Niet al de wensen (o.a. een veilige oversteek bij de supermarkt) zijn gerealiseerd, maar er is zeker sprake van een verbetering. Overigens blijft de verkeersveiligheid een constant punt van aandacht. Aanpassingen aan de A1, de N345 Apeldoorn-Zutphen en de N 786 Apeldoorn-Dieren staan op het programma en deze wegen vormen de rand van het werkgebied van Klarenbeeks Belang.

Het bedrijventerrein RBAZ gaat(voorlopig) niet door. De gedeeltelijke aanleg van een fietspad langs De Elsbosweg gaat daardoor ook niet door. Het bestuur blijft zich echter inzetten voor een veilig fietspad voor de scholieren langs de hele weg.
Ook de ontwikkelingen op de ECO-factorij kregen aandacht met o.a. de mogelijkheid voor windmolens. Het bestemmingsplan Het Woud komt binnenkort ter inzage en betreft ook een groot deel van Klarenbeek. De mogelijke glastuinbouw op De Kar volgt Klarenbeeks Belang nauwlettend.
Niet alles ging naar wens. Balster: “Maar de meeste aandacht heeft toch het niet ongewijzigd doorgaan van de dorpsvisie en het uitgestelde vaststellen van een bestemmingsplan getrokken. Veel vergaderingen met bestuurders en ambtenaren van Apeldoorn en Voorst waren er nodig om te komen tot een plan waar we nu bepaald niet tevreden mee zijn. Men hierover uitgebreid in de media kunnen lezen”.
Klarenbeeks Belang heeft zich aangesloten bij de BOD. Balster: “We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het best voor een goede ontwikkeling van het dorp kan worden gekozen voor een concentratie van 120 woningen in het noorden van het dorp, een multifunctioneel gebouw voor de plaatselijke verenigingen en een brede school op de sportlokatie. Wel moet de parkeerproblematiek worden opgelost. De politiek is aan zet! Het zijn spannende tijden!”.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.