Home / Dieren / Leerlingen Plusklas pimpen schoolplein

Leerlingen Plusklas pimpen schoolplein

DIEREN – Leerlingen van de plusklas van PCBO Rheden presenteerden woensdag hun plannen voor een schoolpleinrenovatie bij De Boomgaard in Dieren Noord-Oost aan een vakjury. De kinderen zijn, in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, enkele weken bezig geweest met ideeën uitwerken voor de schoolpleinrenovatie van basisschool De Boomgaard. Deze ideeën werden uitgewerkt in maquettes die woensdag werden gepresenteerd aan de vakjury. In de jury zat wethouder Tjebbe Vugts van de gemeente Rheden, hovenier Arie Rijneveld, directrice van basisschool De Boomgaard Mieke Snijders en locatieleidster van basisschool De Boomgaard Noordoost Marieke Lueb. Naast deze vakjury vertegenwoordigde per groep één kind de klas, want uiteindelijk wordt het schoolplein voor deze kinderen gerealiseerd. Alle kinderen waren ook bij de presentaties aanwezig.

Begeleid door studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben de kinderen van de plusklas lessen gevolgd over schaaltekeningen en plattegronden. Tijdens een les in het Fablab, waar kinderen gebruik kunnen maken van 2D printers en diverse materialen, hebben ze maquettes gemaakt. Deze presenteerden zij voor de vakjury die lette op haalbaarheid, realisme, duurzaamheid en veiligheid.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.