Home / Eerbeek / Paasspel in de openlucht

Paasspel in de openlucht

EERBEEK – De opzet van regisseur Peter Wilbrink om de Stille Week toegankelijk te maken voor een groter publiek lijkt geslaagd. Ondersteund door de theatercommissie van de Kruiskerk in Eerbeek werd Het Passspel gedurende de hele week voor Pasen opgevoerd in de kerk. Het geheel werd afgesloten met een uitvoering in de openlucht en een Paaswake.

Acteurs als Arnaud Wiggerink in de rol van Jezus en Dagmar Enzlin als commandant van het Romeinse legioen wisten de boodschap, het lijden en de opstanding van Jezus Christus, goed over te brengen met hun geloofwaardige toneelspel. Het bijzondere aan deze voorstelling was dat het paasverhaal werd bekeken door de ogen van de Romeinse soldaat Gaius.
De stille week begon met de intocht in Jeruzalem op Palmzondag en tijdens de vespers, iedere avond, werd er steeds een stukje toegevoegd aan het paasverhaal. De opvoering zaterdagavond op het Stuyvenburchplein heeft 400 mensen op de been gebracht. Het plein was omgebouwd tot een waar theater met opleggers als podium. Het musicalkoor, de bands Good Company en Changing Position, de spelers, de volgelingen en de zeer veel vrijwilligers waren allen in vorm. De decor- en techniekgroep zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes was geregeld terwijl de kledingengroep van weer voor de onberispelijke kleding zorgde. Het schminken was natuurlijk in handen van Marian Delissen. 
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.