Home / Doesburg / IJssalon Hendrick biedt Doesburg ambachtelijk ijs

IJssalon Hendrick biedt Doesburg ambachtelijk ijs

DOESBURG – Wie trek heeft in een koude versnapering kan sinds vorige week woensdag prima terecht bij IJssalon Hendrick aan de Doesburgse Meipoortstraat. Henk Drost en zijn team verkopen hier heerlijk, ambachtelijk gemaakt ijs.

Al op de eerste dag liep het storm, maar dat kan te wijten zijn aan de openingsactie van Hendrick: “Iedereen mocht een gratis ijsje komen halen. Dat was zo’n succes dat het verkeer op straat geregeld moest worden. Kinderen kwamen soms twee, drie keer terug voor nog een ijsje. Het was een erg leuke dag en een geweldige manier om Doesburg met ons kennis te laten maken”, aldus Drost.
Henk en zijn vrouw Joyce hadden al langer de wens een eigen ijssalon te beginnen. Ze hebben beiden jarenlang in de horeca gewerkt, waarvan beiden vier jaar bij een ijssalon. “En dat is altijd blijven kriebelen. Werken in de horeca is heel plezierig, je werkt met gezellige mensen. Daarbij komen onze klanten vooral als het mooi weer is natuurlijk en dat geeft een heel leuke sfeer”. Toen de kans zich voordeed de ijssalon in de Meipoorstraat over te nemen, hebben Henk en Joyce zich niet bedacht en deze kans met beide handen aangegrepen.

De ijssalon is de afgelopen weken mooi opgeknapt en Henk Drost heeft de vakopleiding IJs Bereiden gevolgd. “Ik had al ervaring met het maken van ambachtelijk ijs, maar nu heb ik alle kneepjes onder de knie”, aldus Drost. “Ik maak iedere morgen vers ijs, vanaf de basis. Voor de salon opengaat, heb ik er al wat uurtjes opzitten. Zo kan ik elke dag lekker vers ijs presenteren in verschillende smaken. Oud ijs of smaken die niet lopen, gooi ik weg.”
Drost heeft 24 smaken in zijn assortiment, maar varieert daar mee, mede naar wens van de klant. “Als er veel vraag is naar een bepaalde smaak, zorg ik dat deze vaak of altijd in de vitrine ligt. Ik wil via onze website binnenkort een virtuele ijsmachine gaan aanbieden. Klanten kunnen aangeven welke smaak ze graag willen en krijgen dan een e-mailtje als deze gemaakt is.” Deze website, www.hendrickijs.nl, is nog niet in de lucht, maar dat laat slechts een paar weken op zich wachten. De mooiste manier om kennis te maken met het heerlijke ambachtelijke ijs van Henk en Joyce Drost en hun team, is een bezoekje brengen aan de zaak. IJssalon Hendrick is iedere dag geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Wie eens iets speciaals zoekt, kan hier ook prima terecht, bijvoorbeeld voor een cadeaubon of ijstaart, naar eigen wens op bestelling gemaakt.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.