Home / Klarenbeek / Klarenbeeks Aannemingsbedrijf TBG kiest voor duurzaamheid

Klarenbeeks Aannemingsbedrijf TBG kiest voor duurzaamheid

KLARENBEEK – Een huis moet jarenlang meekunnen, zonder dat je er aan het eind van een lange werkweek nog van alles aan moet doen. Daarbij moet het duurzaam zijn en warmte binnenhouden. Aannemingsbedrijf TBG b.v. uit Klarenbeek weet hoe belangrijk dit alles is en is daarom sinds 1 januari dealer van de duurzame kozijnen en deuren van het merk HBI.

“Duitsland loopt op het gebied van duurzaamheid al een paar jaar voor”, vertelt Luc Berends, één van de drie eigenaren van aannemingsbedrijf TBG. “Daarom besloten we met de Duitse producent Holz Bau Industrie (HBI) in zee te gaan. Dit bedrijf maakt de nieuwste kunststof kozijnen op het gebied van duurzaamheid.” TBG plaatst al vier jaar kozijnen en deuren van het merk, maar is sinds 1 januari nu ook officieel dealer in Nederland. Luc: “We leveren en/of plaatsen. En daarbij heeft een klant veel keuze. Zo kan hij bijvoorbeeld zelf zijn deuren ontwerpen.”
“In Nederland moeten we de CO2-uitstoot flink verminderen”, vertelt Alwin Berends, zoon van Luc en werkzaam in het bedrijf als calculator, werkvoorbereider en timmerman. “Met deze speciale kozijnen met driedubbel glas, verspil je minder warmte. Daarnaast zijn ze makkelijk in het onderhoud.”

TBG levert verschillende bijzondere kunststof kozijnen. Berends: “In de meeste kunststof kozijnen zit een verdiept profiel met een stalen kern die het kozijn verstevigt. In onze kozijnen van HBI is die vervangen door een speciale glasvezelkern, met daaromheen isolatiemateriaal. Deze kern geeft beduidend minder kou af.”

TBG b.v., Bosweg 2, Klarenbeek, tel.: 055-3011894; www.aannemingsbedrijftbgbv.nl
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.