Home / Eerbeek / Actiegroep Gaspeldoorn: Stop de Koningslijn

Actiegroep Gaspeldoorn: Stop de Koningslijn

EERBEEK – www.stopkoningslijn.nlis de naam van de website die enkele weken geleden door een aantal bewoners van de Gaspeldoorn in Eerbeek gelanceerd is. Zij zijn verontrust over de plannen om van de VSM-lijn van Dieren naar Apeldoorn een volwaardige lijn voor personenvervoer te maken: de Koningslijn.

Adviesbureau Goudappel Coffeng heeft in opdracht van provincie Gelderland een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze plannen. Tijdens inspreekbeurten, zowel bij de provincie als bij gemeente Brummen, hebben de bewoners kenbaar gemaakt dat het rapport, naar hun mening, met weinig werkelijkheidszin is samengesteld. Het rapport zet volgens hen geen voor- en nadelen tegen elkaar af, maar promoot uitsluitend de uitvoering.
Volgens de bewonersgroep is een groot nadeel van de realisatie van het plan het negatieve effect voor inwoners van met name Dieren en Eerbeek die dicht aan het huidige spoor wonen. Buiten deze twee dorpen doet zich op diverse plaatsen dezelfde situatie voor. Daarnaast zal de geplande kwartierdienst voor erg veel hinder zorgen bij het overschrijden van spoorwegovergangen.
Op grond van het rapport gaat de provincie verder met nader onderzoek. Naast de Koningslijn wordt ook de Emperbocht en “kopmaken in Zutphen” (Met de trein van Arnhem naar station Zutphen en dan in tegengestelde richting naar Apeldoorn) onderzocht.
De bewonersgroep roept geïnteresseerden op via www.stopkoningslijn.nl te reageren.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.