Home / Bronkhorst / IJsselruiters twee keer bij de top-3 van Nederland

IJsselruiters twee keer bij de top-3 van Nederland

BRUMMEN – Op 30 en 31 maart en 6 en 7 april zijn de uitgestelde KNHS Indoorkampioenschappen dressuur alsnog verreden in de accommodatie van rijvereniging en ponyclub De IJsselruiters te Brummen. Vanwege de uitbraak van een paardenvirus eind februari, waren deze geplande wedstrijden op het federatiecentrum van de KNHS in Ermelo afgelast.

Omdat de accommodatie in Ermelo al helemaal volgeboekt was met andere evenementen, heeft de vereniging in Brummen aangeboden om deze kampioenschappen te faciliteren en daar werd door de KNHS dankbaar gebruik van gemaakt. Hierdoor hebben alle ruiters en amazones die vanuit het hele land geselecteerd waren alsnog hun kampioenschap kunnen rijden.
Van de IJsselruiters waren vier deelnemers die van start mochten gaan. In de rubriek Z2 zijn Lisanne der Nederlanden met Alaska DVB en Danielle Noordermeer met Zon Primaire W als eersten van start gegaan. Lisanne stond van begin af aan op kop maar de laatste deelnemer wist deze positie van haar over te nemen. De beste 8 deelnemers van deze rubriek mochten starten in de kür op muziek en Lisanne was daar dus één van. Uiteindelijk eindigde zij op de derde plaats en Danielle op de 20e plek.
In de klasse L2 is Berdien Limpers gestart met Alnero. Na de overstap van de pony’s naar de paarden afgelopen zomer was dit haar eerste indoorkampioenschap. Een nette proef leverde haar de 16e plek op.
Bij de pony’s werd op de laatste wedstrijddag de klasse Z1 gereden waar Vera van Winkoop startte met Meijereihoeve’s Roy. Omdat Vera het regiokampioenschap van Gelderland en Flevoland in deze klasse had gewonnen was zij afgevaardigd voor de KNHS indoor kampioenschappen. Haar proef werd nauwlettend gevolgd door familie en haar instructrice en allen waren tevreden over deze heel mooi gereden proef. Nadat alle deelnemers waren gestart bleek de top 3 heel dicht bij elkaar te zijn geëindigd en voor Vera leverde dit de 3e plaats op. Dit was de tweede deelname voor Vera omdat zij enkele weken terug ook tijdens de indoorkampioenschappen springen heeft mogen starten met haar pony James Bont waarbij zij de vijfde plaats wist te veroveren.
Na vier lange wedstrijddagen konden de leden van de IJsselruiters terugkijken op een mooi KNHS kampioenschap.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.