Home / Zevenaar / Jeugdbrandweer Zevenaar plaatst zich voor halve finale

Jeugdbrandweer Zevenaar plaatst zich voor halve finale

ZEVENAAR – Op zaterdag 7 april werden de landelijke kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse jeugdbrandweerkorpsen gehouden in Zeist. De aspiranten van de jeugdbrandweer Zevenaar namen met twee teams deel aan deze kwalificatiewedstrijden. Het team van de jeugdbrandweer Zevenaar 1 belandde op de vierde plaats, terwijl Zevenaar 2 zesde werd. Eerstgenoemde team plaatste zich met hun prestatie voor de halve finale op 16 juni in Hoogeveen.

Vanuit Zeeland, Brabant, Utrecht, Drenthe tot aan Gelderland kwamen jeugdbrandweer-korpsen naar Zeist om te strijden voor een plaats in de landelijke halve finales. De teams van de Jeugdbrandweer Zevenaar speelden allebei op een verschillende wedstrijdbaan, waar ze een realistische inzetoefening kregen voorgeschoteld. De Juryleden beoordeelden de teams op maar liefst 131 punten. De jury keek daarbij onder andere naar communicatie, technische en tactische inzet, veiligheid, bevel- en commandovoering en berichtenverkeer.

Het team van de jeugdbrandweer Zevenaar 1 loste de brand in een kantoorpand prima op. Hiermee bereikte het team een verdienstelijke vierde plaats, die recht gaf op plaatsing voor de landelijke halve finale. Op dezelfde wedstrijdbaan behaalde de jeugdbrandweer van Westerschouwen de eerste plaats. Tweede werd Amerongen en derde Beverwijk. Tijdens de landelijke halve finale strijden de twintig beste jeugdbrandweerkorpsen van Nederland voor een plek in de finale.
Zevenaar 2 leverde op een andere wedstrijdbaan ook een prima prestatie door de zesdee plaats te bereiken. Dit was net te weinig voor een plek in de halve finale.
Het team van de jeugdbrandweer Zevenaar dat deel gaat nemen aan de landelijke halve finale in Hoogeveen bestaat uit: Glen Holthuijsen, Patrick Polman, Lars Smit, Pascal Polman, Nikita Jorritsma, Damian Wolfs en Melvin Ewald.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.