Home / Eerbeek / Kampioenschap voor Spiker heren 1

Kampioenschap voor Spiker heren 1

ERBEEK – Door volleybalvereniging Spiker is een groot succes behaald. Heren-1 is kampioen geworden en verdienden hiermee promotie naar de Regiodivisie. Onder grote publieke belangstelling won Spiker afgelopen zaterdag in sporthal de Bhoele met 4-0 van Alterno.

Het gehele seizoen stond de Eerbeekse formatie aan kop van de promotieklasse. Dus kampioen worden leek al snel aanstaande, maar op het laatst duurde het toch nog lang. Twee weken geleden kon Spiker in Deventer bij Devolco al kampioen worden. Er moest echter wel gewonnen worden met 4-0. De mannen uit Eerbeek konden klaarblijkelijk de spanning niet aan en er werd zelfs voor het eerst verloren. Een week later stond de uitwedstrijd tegen Alterno op het programma. Ook hier wist Spiker niet te winnen en in de wetenschap dat ze nog 1 punt nodig hadden moest het maar gebeuren, tegen dezelfde tegenstander, in de eigen sporthal, de Bhoele. Onder grote publieke belangstelling begon Spiker aarzelend aan de 1e set. Toen eenmaal het publiek van zich liet horen, wist Spiker al snel in de wedstrijd te komen en de tegenstander kreeg punt na punt om de oren. De 1e set won Spiker en hiermee was het kampioenschap veiliggesteld. Zowel de spelers als het publiek gingen uit zijn dak.
De volgende 3 sets kon men vrijuit spelen en dit leverde mooie punten op. Alterno probeerde er nog een wedstrijd van te maken, maar Spiker was een maatje te groot. Voor volgend seizoen staat de regiodivisie te wachten. Dit is de divisie waarin de Eerbeekse formatie al jarenlang heeft geacteerd. Het was een mooie belevenis afgelopen zaterdag, veel publiek op de tribune en nu maar hopen dat deze publieke belangstelling ook volgend seizoen blijft. Spiker laat goed volleybal zien op een hoog niveau, zo ook bij de dames. Het is een leuke sport om te spelen maar zeker ook om naar te kijken. Op de website www.spiker.nl staat veel informatie over de volleybalsport en publiek heeft gratis toegang tot de wedstrijden van Spiker.
Op de kampioensfoto wordt gelijk een nieuwe bordsponsor gepresenteerd. De heer Van Overbeek sponsort de kleding al van heren 1 en is sinds kort ook bordsponsor van Spiker. Het bedrijf Tutorial is een gespecialiseerd bedrijf in o.a. vca en bedrijfshulpverlening.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.