Home / Bronkhorst / Brummen positief over spoorlijn Dieren – Apeldoorn

Brummen positief over spoorlijn Dieren – Apeldoorn

BRUMMEN – Wethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen ziet een mogelijke spoorverbinding tussen Dieren en Apeldoorn als een kans voor Eerbeek. Een station in het dorp kan een belangrijke toevoeging zijn aan het centrumplan.

De Provincie Gelderland onderzoekt de mogelijkheid tot een directe treinverbinding tussen Apeldoorn en Arnhem. Eén van de varianten hierbij is de zogenaamde Koningslijn, het opwaarderen van het spoor tussen Dieren, Eerbeek en Apeldoorn. Momenteel wordt dit spoor alleen gebruikt door de stoomtreinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Andere varianten zijn een nieuwe spoorboog bij Empe of een directe verbinding met Zutphen. Een nieuwe spoorbaan langs de A50 is te kostbaar en al afgewezen. De variant Koningslijn lijkt het interessantst, omdat deze het grootste aantal nieuwe reizigers op zou leveren.
Er wordt verder onderzoek uitgevoerd naar het opnieuw opstarten van de Koningslijn, waarbij wordt gekeken naar de impact van treinvervoer op de omgeving. Ook Elbers heeft zijn zorgen geuit over woningen die bij de spoorlijn liggen. Hier moet natuurlijk rekening mee worden gehouden. Daarnaast is veiligheid van de vele onbewaakte spoorwegovergangen een onderwerp en ook de dienstregeling van de VSM moet de nodige aandacht krijgen. De spoorlijn is bovendien eigendom van de VSM.
De provincie heeft zich voorgenomen stap voor stap verder te onderzoeken of een spoorverbinding mogelijk is en of de Koningslijn dan de meest gewenste is. De gemeente Brummen zal hieraan graag medewerking verlenen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.