Home / Eerbeek / Rijdende Rechter niet welkom in Eerbeek

Rijdende Rechter niet welkom in Eerbeek

EERBEEK – De gemeente Brummen wil niet meewerken aan een uitzending van de Rijdende Rechter. Inwoners van Eerbeek hadden Mr. Frank Visser en zijn televisiecrew uitgenodigd om te oordelen in een kwestie over wateroverlast, maar volgens de gemeente heeft zijn bezoek geen toegevoegde waarde.

De familie Van Schoonhoven – Hoevers, bewoners van de Werfakkerweg hebben een verdiepte garage, die bij hevige regenval onderstroomt. Ze wonen op het laagste punt in de wijk en kennen het probleem van wateroverlast. Bij een gemiddelde stevige regenbui wordt dit opgelost met een pomp, die het overtollige water wegpompt. Bij extreme buien, zoals we die de laatste jaren vaker kennen, kan deze pompinstallatie het water niet aan. De heer Van Schoonhoven zocht contact met de gemeente en verzocht om een oplossing. Tauw onderzocht de situatie en er onder de weg drie buizen aangelegd, die het overtollig water naar de sloot afvoeren. Dit bleek echter niet voldoende, in juni dit jaar liep de garage helemaal vol, waarbij de auto te water ging. Bij hernieuwd contact met de gemeente, liet Brummen weten geen mogelijkheden meer te kunnen nemen aan de openbare ruimte en riolering. Niets helpt. Omdat er geen oplossing komt, schakelt de familie Van Schoonhoven – Hoevers de NCRV in, in de hoop dat de Rijdende Rechter als derde partij een uitspraak kan doen. De gemeente Brummen heeft echter weinig trek om mee te doen aan het programma, hoe spijtig men de situatie ook vindt. “De belangrijkste reden is dat dit onderwerp uitgebreid is onderzocht”, laat de gemeente weten. “Zo is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de situatie ter plekke en zijn er aanpassingen aangebracht aan de openbare weg. Ook de Nationale Ombudsman heeft zich eind 2011 over de zaak gebogen en constateert dat de gemeente Brummen in ruime mate heeft voldaan aan haar zorgplicht en de verzoeken zorgvuldig heeft behandeld. Ingediende schadeclaims zijn onafhankelijk beoordeeld en afgewezen.”
Volgens de PvdA in Brummen, wiens Ombudsteam de familie ondersteunt, begrijpen de bewoners aan de Werfakker best dat de gemeente formeel niets te verwijten valt. Toch zijn zij van mening dat de zorgplicht van de gemeente verder reikt dan een verwijziging naar de formele regels. Of de rechter daar ook zo over denkt, blijft in het midden. Mr. Visser krijgt geen uitnodiging van de gemeente Brummen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.