Home / Doesburg / Phantoms bezoeken Milan

Phantoms bezoeken Milan

DOESBURG – Geheel volgens Achterhoeks traditie, is het tweede herenteam van volleybalvereniging The Phantoms uit Doesburg wezen kraamschudden bij teamgenoot Egbert Lommers en zijn vrouw Esther, vanwege de geboorte van zoon Milan. Enigszins onwetend hoe deze traditie in het werk gaat en niet wetende wat te verwachten, stonden de teamgenoten aan de deur, vergezeld van een grote ‘krentenwegge’ en een fles Kandeel.
Volgens de traditie moet de vader de kandeel roeren met een pijpje kaneel, in aanwezigheid van de kraamvisite. De kraamheer draagt daarbij een zijden mutsje met linten van de kraamvrouw. Het ritueel zou de boze geesten bij moeder en kind moeten verdrijven. Omdat The Phantoms niet werden gezien als boze geesten, bleef dit ritueel achterwege. Desalniettemin een gezellige avond. The Phantoms feliciteert de kersverse ouders en wenst hen veel voorspoed en geluk.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.