Home / Bronkhorst / Tien jaar Kunstkring Brummen

Tien jaar Kunstkring Brummen

BRUMMEN – Het tienjarig bestaan van Kunstkring Brummen is aanleiding om op kunstzinnige wijze feestelijk uit te pakken. Een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie is met veel enthousiasme aan de slag gegaan en heeft ervoor gezorgd dat Brummen de komende maanden een kunstdorp is.

Wethouder Geertje Verver opent het jubileum op 20 april om 16.00 uur op het Marktplein in Brummen. Zij onthult een kleurrijke banner met afbeeldingen van kunstwerken van kunstkringleden aan de gevel van het voormalige Rabobankgebouw. In het gebouw zelf is een tentoonstelling te bezichtigen met werken van kunstkringleden. Deze expositie is te bezichtigen op 22 en 29 april en 6 mei van 12.00 tot 17.00 uur.
Het honderdjarig bestaan van de muziektent op het Marktplein zag de commissie ook als aanleiding om de muziektent bij de feestelijkheden te betrekken. Dit wordt gedaan door het object met breiwerk te versieren. Dit Urban Kitting, wildbreien, is een rage die vanuit Amerika, Engeland, Australië en Italië Nederland aan het veroveren is.
Vanaf de oude Rabobank is er een poëzieroute te volgen met diverse gedichten. De gedichten worden om de zes weken gewisseld. Een routebeschrijving is op de twintigste in het gebouw verkrijgbaar.
Op 6 en 7 oktober wordt het jubileumjaar afgesloten met een kunstmanifestatie in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek, met de titel: Kunst en meer….’, een gezamenlijke expositie van kunstkringleden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.