Home / Bronkhorst / Bestrijding eikenprocessierups in Brummen

Bestrijding eikenprocessierups in Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen bindt ook dit jaar weer de strijd aan met de eikenprocessierups. Half april wordt gestart met preventief spuiten op plaatsen waar veel overlast wordt verwacht.

De eikenprocessierups, de larve van een nachtvlinder, komt in de maanden mei, juni en juli voor in eikenbomen. De brandharen van deze rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, zoals jeuk, huiduitslag en geïrriteerde ogen of luchtwegen. De rups wordt bestreden door de nesten weg te zuigen, maar ook preventief wordt werk verricht. Zo wordt met een biologisch bestrijdingsmiddel gespoten. Daarnaast worden nematoden gebruikt: kleine aaltjes die de eikenprocessierups selectiever bestrijden. De aaltjes leven maar twee uur en kunnen in die tijd alleen binnendringen bij insecten met een zachte huid, zoals de eikenprocessierups. Ze zorgen dat de rups stopt met eten en doodgaat. De aaltjes worden uitgezet bij de Vosstraat en aan de kanaalzijde van de Dierense- en Apeldoornsweg.
Er wordt preventief gespoten op plaatsen die openbaar toegankelijk zijn en waar veel mensen langs komen. Dit zijn in Brummen de Engelenburgerlaan, Burgemeester de Wijslaan, Elzenbosweg en delen van de Zutphensestraat. In Eerbeek gaat het om de Coldenhovenseweg hoek Stuijvenburchstraat (in het centrum), Loenenseweg (richting Loenen), Ringlaan (ter hoogte van de Kiboe en de Wedinkerf), Smeestraat hoek Boerenstraat, Bijenkorf, Horsterdijk, Lombokweg en ’t Hungeling (muziektent). In het buitengebied komen de bestrijders in actie langs het kanaal (Dierenseweg en Apeldoornseweg), Mensinkweg, Boerenstraat, Weg over ’t Hondsveld, Kleine Vosstraat, Vosstraat en L.R. Beijnenlaan.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.