Home / Klarenbeek / Uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor met Hoe? Zo! en Pretband

Uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor met Hoe? Zo! en Pretband

KLARENBEEK – Het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen geeft op vrijdag 13 april weer een uitvoering in het zalencentrum De Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Onder leiding van dirigent Klaas Berends brengt het koor een vrolijk programma van grotendeels nieuwe liedjes. Als gasten treden op de Achterhoekse cabaretgroep Hoe? Zo! en de Pretband HOB uit Brummen.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor is opgericht op 8 maart 2005. De vereniging telt inmiddels al ruim 70 leden en wordt veel gevraagd in de regio voor optredens. Het koor wijkt af bij de vele shanty- en smartlappenkoren die de laatste jaren in veel dorpen en steden zijn opgericht. Het Oosterhuuzens Dialectkoor zingt uitsluitend in het Oost-Veluws dialect.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor is een vereniging waarbij vooral de gezelligheid de boventoon voert, maar waar wel getracht wordt de liedjes zo goed mogelijk te brengen. Het koor heeft inmiddels een repertoire van tachtig liedjes, waarvan de tekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt. Voor begeleiding zorgen vier mannen, drie accordeonisten en een slagwerker. In 2011 had het koor 25 optredens in tehuizen, braderiën en festiviteiten.

Het koor zingt een programma van grotendeels nieuwe liedjes die in de afgelopen maanden zijn ingestudeerd. De Muziekcommissie en andere leden hebben weer teksten gemaakt op bekende of minder bekende liedjes. Er wordt gezongen over de Midlife crises, Pleksien in de zun, de Tangomedley, de Glimlach, Mien geboorteland en ut Soldoatenlied. Samen met de Pretband van HOB zingt het koor en bezoekers drie bekende liedjes.
De Cabaretgroep Hoe? Zo! uit de Achterhoek, die regelmatig in deze regio optreedt, heeft met hun programma in het dialect veel succes. Zij brengen liedjes en sketches uit het dagelijkse leven. De Pretband HOB gaat met de mannen van het koor en de medewerking van de honderden bezoekers in de Nieuwe Zweep een swingend slot blazen en spelen aan de uitvoering met een drietal liedjes.

Kaarten (5 euro) voor deze uitvoering (aanvang 20.00 uur) zijn vanaf woensdag 14 maart verkrijbaar bij Primera De Damper, Dorpsstraat Beekbergen, Drogisterij Bosman Eerbeekseweg Loenen, Hengelsport Pelgrim Klarenbeekseweg Klarenbeek en Bakkerij Gerrits Tullekensmolenweg Lieren. Informatie ook via internet www.dialectkoor.nl en telefonisch Rinus Konink 055-5062008.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.