Home / Dieren / Plannen voor parkeergarage station Dieren vroegtijdig naar buiten

Plannen voor parkeergarage station Dieren vroegtijdig naar buiten

DIEREN – De Gelderlander meldt in de krant van donderdag 5 april dat er een parkeergarage met plek voor 350 auto’s aan de noordzijde bij het NS-station in Dieren gaat komen. Het gaat om een ambtelijk plan, dat nog goedgekeurd moet worden door het college en de Rhedense raad.

De gemeente Rheden geeft nog geen informatie vrij over deze plannen. “Op dit moment hebben we de direct betrokken bewoners geïnformeerd over het plan stationsomgeving”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Rheden. “Het college neemt naar verwachting half april aanstaande een besluit over de plannen voor de stationsomgeving”, aldus de woordvoerder. De exacte plannen worden dan vrijgegeven voor de informatiebijeenkomst die de gemeente samen met de provincie Gelderland op 8 mei in Theothorne in Dieren houdt. Beide partijen geven dan uitleg over Traverse en de daarbij behorende plannen, zoals het stationsgebied in Dieren. Tot die tijd doen beide partijen geen uitspraken over de inhoud van de plannen. Het nieuws kwam naar buiten doordat een verslaggever van de regionale krant als bewoner van het plangebied werd uitgenodigd voor de besloten bijeenkomst.
Op 22 mei neemt het college van Rheden een besluit over de budgetten voor Traverse Dieren. Ook Gedeputeerde Staten van Gelderland nemen dan hierover een besluit. Provinciale Staten nemen over dit voorstel dan weer een definitief besluit op 27 juni. De Rhedense raad neemt de begroting waarschijnlijk voor de zomer in behandeling.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.