Home / Hoenderloo / Nieuwbouw Hoenderloo na bouwvak van start

Nieuwbouw Hoenderloo na bouwvak van start

HOENDERLOO – Met een goed jaar ziet de hoek Miggelenbergweg / Brouwersweg in Hoenderloo er helemaal anders uit. Het huis, voormalig tankstation en garage van de familie Veldwijk hebben dan plaatsgemaakt voor een gloednieuw appartementengebouw, een twee-onder-één-kap en vrijstaande woning.

Al jaren zijn Richard en Reina Veldwijk bezig met de herinrichting van hun grond. Het tankstation en de garage zijn al een poosje buiten bedrijf en het grote stuk grond heeft geen functie meer. “Het is een mooi stuk grond, maar dat moet je ook allemaal maar onderhouden”, vindt Richard. “We willen de grond nuttig gebruiken en Hoenderloo een beetje helpen.” Daarmee doelt Richard op het feit dat er al lang veel vraag is naar woningen voor starters en senioren, die momenteel niet in het dorp aanwezig zijn. Woningbouw is dus zeer welkom.

Samen met aannemer Linthorst en architect MTB, beiden uit Apeldoorn, is een mooi plan gemaakt. De enige eis die de Veldwijks hadden, was een mooie woning voor henzelf. Verder is er een ontwerp gemaakt voor een twee-onder-één-kap en een appartementengebouw met acht woningen. “Dat klinkt heel massaal, maar dat valt enorm mee”, aldus aannemer Jos Linthorst. “Het gebouw gaat op in de omgeving, onder andere door het gebruik van natuurlijke materialen. Het hoofdgebouw wordt betimmerd met cederhout.” Er is bij het ontwerp veel gelet op de privacy van de bewoners. Iedereen heeft uitzicht op de mooie natuur rondom het dorp. Daarnaast zijn de woningen erg comfortabel: het appartementengebouw beschikt over een lift en ieder heeft een eigen parkeerplaats.

Vanaf het begin is er vanuit het dorp veel belangstelling voor de plannen van Veldwijk. Kleinere woningen zijn amper beschikbaar en veel starters en senioren die kleiner willen gaan wonen, wijken uit naar Apeldoorn. Inmiddels zijn dan ook op zes appartementen en één deel van de twee-onder-één-kap al een optie genomen. “De bovenste twee appartementen zijn nog vrij”, vertelt Linthorst. “En dat zijn eigenlijk de mooiste, met hoge plafonds en een schitterend uitzicht over de bossen.” Ook de voorste helft van de twee-onder-één-kapper is nog beschikbaar.
Veldwijk is blij dat hij met de ontwikkeling van zijn terrein een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het dorp. Ook de reacties van anderen zijn uitsluitend positief. “De buurt is blij dat er wat gebeurt, dat er weer wat leven op dit punt in het dorp komt. De gemeente is blij met de woningbouw en bepaald niet rouwig dat het tankstation verdwijnt.” Veldwijk en Linthorst verwachten dan ook geen enkel probleem bij de vergunningaanvragen die nu bij de gemeente liggen. Als alles meezit kan na de bouwvak worden gestart met sloop en bouw en kunnen de nieuwe bewoners over een jaar op hun nieuwe plekje zitten.

Foto: Over een jaar zal de hoek Miggelenbergweg / Brouwersweg in Hoenderloo er zo uit zien – foto MTB Architecten
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.