Home / Bronkhorst / Samenwerking moet bibliotheek Brummen redden

Samenwerking moet bibliotheek Brummen redden

BRUMMEN – De bibliotheken in Brummen en Voorst zoeken in de toekomst mogelijk samenwerking met andere bibliotheken in de regio. Schaalvergroting is een goede manier om de bezuinigingen het hoofd te kunnen bieden.

De gemeenten Brummen en Voorst hebben beiden een bezuinigingsopdracht neergelegd hij de bibliotheek. In Voorst is dit 25 procent, in Brummen minder, maar ook hier wordt flink in het budget van de bibliotheek gesneden. Reden voor de gemeenten om een onderzoek uit te laten voeren naar mogelijke schaalvergroting. In dit onderzoek is gekeken naar een samenwerking met de bibliotheek in de gemeente Nijkerk, bibliotheek Noord-Veluwe in de gemeenten Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek en Elburg en de bibliotheek Noordwest-Veluwe in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet. Een samenwerking met Nijkerk of Noord-Veluwe is het meest kansrijk en levert de meeste besparingen op.
Of en hoe er gaat worden samengewerkt, is het onderwerp van een volgend onderzoek. Dat er iets moet gebeuren, lijkt echter wel zeker. De bibliotheek is, zoals deze momenteel bestaat, niet toekomstbestendig. De gemeente Brummen wilde al eerder op het bibliotheekwerk bezuinigen, maar dit werd tot op heden door de gemeenteraad tegengehouden. Nu het echter zover is, zal er actie moeten worden ondernomen. Zeker nu ook in Voorst een bezuiniging wordt verwacht. Door samenwerking en schaalvergroting, lijkt de toekomst van de bibliotheken in Eerbeek, Brummen en Voorst veilig te worden gesteld. De bibliotheek Brummen – Voorst is zeker voornemens de voorzieningen op peil te houden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.