Home / De Steeg / Gemeente Rheden op weg naar CO2 neutraliteit

Gemeente Rheden op weg naar CO2 neutraliteit

DE STEEG – Twaalf zorginstellingen in de gemeente Rheden kregen donderdag het eindrapport overhandigd van het energieonderzoek om te besparen op het energieverbruik. De zorginstellingen kregen de energiescan van hun instelling, met maatregelen waarmee zij fors kunnen besparen op hun energieverbruik.

Tijdens een presentatie werden de maatregelen toegelicht en konden de zorginstellingen met elkaar nader kennismaken en wellicht overleggen, hoe zij collectief energiemaatregelen kunnen inkopen.

Zorginstellingen willen het verblijf van hun bewoners natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken. Daarvoor verbruiken zij in hun gebouwen veel energie. Toch kan het energieverbruik ook voor hen fors omlaag, zonder dat dit ten koste gaat van wooncomfort en leefgenot. Dat bewijst de energiescan die de instellingen gratis konden laten uitvoeren. De gemeente Rheden heeft de afgelopen drie maanden, in samenwerking met energieadviesbureau Van Beek, 12 instellingen bezocht die enthousiast hebben deelgenomen aan het energieonderzoek. De gemeente heeft dit aanbod gedaan in het kader van haar klimaatbeleid “Rheden op weg naar CO2-neutraliteit”.

Het project werd. afgesloten met een presentatie en de overhandiging van het eindrapport. Tijdens deze presentatie worden de maatregelen toegelicht. Veel energiebesparende maatregelen zijn in het algemeen toepasbaar, zoals het beter afstellen van de cv-installatie, gebruik van zuinige verlichting en hoog rendement verlichting, afdichten van kieren bij ramen en deuren, gebruik van voorzetramen en dakisolatie aanbrengen. Maar ook gedrag van mensen, bijvoorbeeld verlichting uitschakelen in ruimten die niet gebruikt worden of overdag verlichting niet aanlaten, kan energie besparen en levert een bijdrage aan CO2-reductie.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.