Home / Hall / Muzikale lente bij concert Eendracht in Hall

Muzikale lente bij concert Eendracht in Hall

HALL – Vorige week gaf Gemengde Zangvereniging De Eendracht Hall onder leiding van dirigent Wim Riefel het jaarlijkse Lenteconcert. Voorzitter Mooibroek kon velen begroeten die in de zonbeschenen banken van de Hallse Kerk volop genoten van een mooi programma.

Het koor vertolkte ontspannen maar toch geconcentreerd een afwisselend zangprogramma met nummers uit verschillende stijlperioden, van o.a. Attwood, Rutter en Schumann.

Ook het muzikale intermezzo van Jacqueline van Brink op dwarsfluit en Judy Riefel op piano viel bij het publiek in de smaak. Judy Riefel begeleidt het koor al jarenlang op piano bij concerten. Na haar studie in Amerika en Europa, gaf en geeft zij o.m. orgelles in Duitsland. Ze is ook een veelgevraagd begeleidster van koren en solisten.
Jacqueline van Brink, geboren en getogen in Hall tegenover de
Kerk, werd al jong met muziek “gevoed” in een familie met zangers, zangeressen en instrumentalisten. Geen wonder dat ze dwarsfluit ging studeren, o.a. in Utrecht bij Nine Sligter en Abbie de Quant. Zij treedt regelmatig op, onder meer met het hedendaagse ensemble “De Ereprijs”. De musiciënnes vertolkten Drei Romanzen van Schumann en de Sonate voor Fluit en Piano van Francis Poulenc.

Na afloop werd, zoals gebruikelijk, door velen onder het genot van een kopje koffie nagepraat over het concert.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.