Home / Eerbeek / Een eigentijdse belijdenisdienst ingebed in SOW.NU

Een eigentijdse belijdenisdienst ingebed in SOW.NU

EERBEEK – Het was een heel bijzondere SOW.NU in de Kruiskerk afgelopen zondag, het was immers Palmpasen. En er legden ook drie jonge gemeenteleden belijdenis van hun geloof af. Een feestelijk gebeuren. De kerkzaal was tot de laatste plaats bezet. Het musicalkoor verleende ook medewerking. Ook de aankleding was stijlvol. Geopend werd met het zingen van “U bent welkom.” Het kindergebed werd uitgesproken door Daniël. Allereerst leggen 3 jongeren belijdenis van hun geloof af. Het betreft: Daphne , Arnoud en Sybe. Daphne werd ook gedoopt. Deze jongelui vertelden in duidelijke bewoordingen wat ze geloofden en wat het geloof voor hen betekende. Waarna dominee Heins hun de belijdenisvragen stelde. Een plechtig gebeuren. Ook de gemeente werd gevraagd met de jongeren mee te leven in woord en gebed. Hier na kwam de musical in beeld. Het passieverhaal van Jezus en zijn leerlingen werd verbeeld door Gajus een Romeins militair evenals het musicalkoor. Dominee Heins las een fragment over de doop van Jezus. Diverse liederen werden onder leiding van Pieter de Bondt in canon gezongen.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.