Home / Klarenbeek / Trouwe Klarenbeekse spuitgasten

Trouwe Klarenbeekse spuitgasten

KLARENBEEK – Dat Klarenbeek al jarenlang een fanatiek brandweerkorps heeft, bleek maar weer eens toen het korps drie van haar mannen in het zonnetje kon zetten, die samen al 55 jaar trouwe brandweerdienst hebben vervuld. De meeste jaren daarvan komen voor rekening van Theo Hendriks. Hij zit al 30 jaar bij de Klarenbeekse brandweer. De andere 25 jaar komen van Martien Dijkhof en Antoine Rütenfrans, die beiden al 12,5 jaar brandweerdienst erop hebben zitten.

De drie heren hebben zich al vele jaren vrijwillig ingezet voor het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij ongevallen en reanimaties. Het klaarstaan voor de inwoners van Klarenbeek en omgeving lijkt zo gewoon, maar dat is het natuurlijk niet altijd. Er gaan heel veel training en oefening mee gepaard, maar het biedt aan de andere kant ook veel gezelligheid en saamhorigheid (de mannen gaan letterlijk voor elkaar door het vuur), dus de mannen zijn na al die jaren dan ook nog steeds zeer enthousiast.

Theo Hendriks is chauffeur en met zijn rustige persoonlijkheid een stabiele factor in het korps. Zijn vrouw Marianne maakt wekelijks de kazerne schoon, waar de mannen uiteraard erg blij mee zijn. Antoine is de derde generatie Rütenfrans die bij de Klarenbeekse brandweer is aangesloten, na zijn vader en opa. Hij is ook chauffeur en doordat het bedrijf, dat hij samen met zijn vader runt, in Klarenbeek gevestigd is, is hij ook overdag beschikbaar, wat uiteraard heel belangrijk is voor een brandweerkorps, dat puur en alleen op de inzet van vrijwilligers draait. Martien Dijkhof zorgt voor de vrolijke noot in het korps. Met zijn humor heeft hij vaak de lachers op zijn hand. Hij is op wat latere leeftijd bij de brandweer aangesloten, een 30 jarig brandweerjubileum zal voor hem waarschijnlijk niet haalbaar zijn, tenzij hij op 70-jarige leeftijd nog net zo sportief is als nu.

De drie jubilerende brandweermannen gingen zondag 18 maart samen met hun partners en hun brandweercollega’s op pad met de solex. Deze tocht ging van Klarenbeek door Wilp Achterhoek naar Wilp, waar in museumcafé De Kribbe een uitgebreide lunch voor ze klaarstond. Daar sloten ook oud brandweerleden en partners aan. Tijdens deze gezellige middag werden de heren en hun dames bedankt voor hun diensten.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.