Home / Loenen / Terug in de eeuwen

Terug in de eeuwen

LOENEN – Wie zaterdag een kijkje nam bij kasteel Ter Horst in Loenen, waande zich eeuwen terug in de tijd. Er liep een groot aantal personen in kleding van vroeger. Een bootje met een verliefd paar dobberde op de gracht. In het kasteel en in de bijgebouwen was het een drukte van belang.

Het Apeldoorns Accordeon Orkest had deze dag het kasteel afgehuurd om opnamen te maken voor hun bijzondere uitvoering in Orpheus, die op 20 november in de Wegenerzaal van dat theater gaat plaatsvinden. Tijdens de show zullen de beelden die zaterdag zijn gemaakt vertoond worden.
De regie van het spektakel bij Ter Horst was in handen van dirigent Henny Vels uit Oosterhuizen. Op zijn aanwijzing werden de scènes gespeeld door muzikanten, zangers en zangeressen. Omdat de liedjes komen uit rond 1800, vond de regisseur het aardig om de leden in passende barokkostuums te hullen. Kosten nog moeite was hieraan bespaard. Compleet met pruiken en schitterende kleding. Vooral de vrouwen zagen er met hun kleurige japonnen prachtig uit.
De opnamen verlieten allemaal niet even vlot. Henny Vels is een perfectionist en wilde opnamen die de toets der kritiek kunnen doorstaan. Vels: “Het is wel even wennen, zo hier bij het kasteel, maar het moet er wel goed opstaan, daarom moeten sommige stukken wel een paar keer over, maar dat hoort er bij”. Tussen de middag was er even tijd voor koffie met broodjes, maar daarna ging het weer snel verder. Voor drie uur moest alles afgerond zijn.
Ruim honderd personen waren zaterdag in en om het kasteel in touw om de opnamen mogelijk te maken. Het resultaat kan pas over ruim een half jaar bekeken worden – foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.