Home / Bronkhorst / Mannen De Spreng winnen zielloze pot waterpolo

Mannen De Spreng winnen zielloze pot waterpolo

BRUMMEN – De mannen van De Spreng kijken waarschijnlijk te vaak naar de wedstrijden van het derde en laagste geklasseerde team van hun vereniging. Met een exacte kopie van het spel van dit zwaar op leeftijd zijnde team, namelijk de stilliggende variant van het polospel, probeerden de mannen van het eerste team de wedstrijd te gaan winnen. Voor die slappe houding was het team van DWK uit Barneveld toch echt te goed. Aan het einde van het eerste speldeel was het 3 – 3 in het zwembad Rhienderoord. En bij het publiek leefde niet echt de verwachting dat De Spreng deze wedstrijd nog wel naar zich toe zou trekken. Het tweede speldeel stonden de mannen uit Brummen/Eerbeek wel voor, maar het verschil was bij de score van 5 – 4 slechts 1 doelpunt.
Conditioneel konden de Barnevelders in het derde speldeel De Spreng niet meer bijhouden. Er werd meer gezwommen door de thuisploeg en daar had het team van DWK geen antwoord op. De score werd uitgebreid naar 8 – 4. Het vierde speldeel was alleen nog voor de statistiek. Zielloos werd de wedstrijd uitgespeeld. Beide teams scoorden nog drie keer, zodat de volle winst en de drie punten bij de thuisploeg bleven.
Het moet nu wel raar lopen als de Spreng geen kampioen wordt. Dat kan over twee wedstrijden al het geval zijn. Maar het kampioenschap is niet het enige doel van trainer Gerrit Riezebos. Want het kampioenschap levert niet meteen promotie op. Er is een regeling, die alleen een sportbond kan bedenken, en die zegt dat je per gespeelde wedstrijd meer punten moet hebben dan de kampioen in de andere poule van de zelfde klasse (1e klasse District II van De KNZB). Op dit moment staan de mannen er goed voor. Als van de komende vier nog te spelen wedstrijden er drie gewonnen worden, is het kampioenschap pas een feit. Spannend dus.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.