Home / Bronkhorst / Sterke opening, maar geen winst vrouwen De Spreng

Sterke opening, maar geen winst vrouwen De Spreng

BRUMMEN – Het is nog niet vaak voorgekomen dat de vrouwen van De Spreng in de openingsfase een voorsprong namen. Het zal wel de euforie van de geslaagde eieractie zijn, die dit team nu voor de tweede keer vlak voor Pasen organiseerde. De opbrengst was hoger dan bij de al succesvolle actie in 2011. Die winst is in ieder geval binnen. Na vier minuten spel stond het zaterdagavond 2 – 0 in het zwembad Rhienderoord. De tegenstander ZPB uit Leiden zal even niet geweten hebben hoe ze het hadden tegen het laaggeplaatste team uit Brummen/Eerbeek. Jammer dat het sterke spel in het eerste speldeel niet leidde tot meer doelpunten. Die kansen waren er volop, want keer op keer was er een man meer situatie in het voordeel van De Spreng.
Tegen het einde van het eerste speldeel vond de Leidse ploeg het blijkbaar genoeg. De achterstand werd omgebogen in een 2 – 4 voorsprong. In het tweede speldeel zakten de vouwen van de Spreng ver weg. Achter elkaar werden de tegendoelpunten geïncasseerd. Pas toen de achterstand was opgelopen tot 4 – 10, kon De Spreng iets terug doen. Met twee prachtige achterwaarts gescoorde doelpunten van Malou Buitink. In het begin van het laatste speldeel werd het zowaar weer spannend. De Spreng verkleinde de achterstand tot drie doelpunten. Het publiek ging er eens goed voor zitten Zou er dan toch nog een succes inzitten. Helaas het mocht niet zo zijn. Met een paar razendsnel uitgevoerde aanvallen door ZPB werd aan die illusie snel een eind gemaakt.
Hoewel de degradatie al een feit is, moeten er nog vier wedstrijden gespeeld worden. De laatste twee wedstrijden zijn tegen de mededegradanten De Veene en TRB . Voor het zelfvertrouwen voor de competitie van volgend jaar zou het goed zijn als die wedstrijden gewonnen gaan worden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.