Home / Regio / Bijschrijving kinderen in paspoort vervalt binnenkort

Bijschrijving kinderen in paspoort vervalt binnenkort

REGIO – Met ingang van dinsdag 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van alle kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Een paspoort met kinderbijschrijvingen blijft na 26 juni wel geldig voor de ouder tot de datum die in het paspoort staat.

Alle ouders en voogden die kinderen jonger dan 16 jaar in hun paspoort bijgeschreven hebben staan, hebben een brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontvangen. In de brief staat of het (nu nog) bijgeschreven kind voor 1 september 2012 een eigen document nodig heeft. Is dat het geval, dan wordt geadviseerd zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 1 mei 2012 een paspoort of identiteitskaart voor het bijgeschreven kind aan te vragen. De gemeente doet er alles aan om het document voor 30 juni te leveren. Helaas kan de gemeente niet garanderen dat het reisdocument daadwerkelijk voor 30 juni afgehaald kan worden.
Vraagt iemand na 1 mei 2012 een paspoort of identiteitskaart voor het kind aan, dan is de kans groot dat degene het document naar alle waarschijnlijkheid niet vóór 1 september krijgt. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de komende maanden geen spoedaanvragen kunnen worden ingediend.

De komende maanden zijn altijd de drukste voor het aanvragen van een paspoort of ID-kaart en worden extra druk door het vervallen van de kinderbijschrijving waardoor de wachttijden flink kunnen oplopen. De gemeenten streven ernaar dit te voorkomen door het nemen van extra maatregelen. Verder adviseren gemeenten ouders alleen een aanvraag te doen als zij het document echt nodig hebben voor 1 september 2012. Ook bij de fotograaf kan het de komende tijd flink druk zijn.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.