Home / De Steeg / Discussieer mee over Rhedens erfgoed

Discussieer mee over Rhedens erfgoed

DE STEEG – De gemeente Rheden kwam begin maart met een concept nota erfgoedbeleid naar buiten. De gemeente kent veel cultuurhistorisch erfgoed en wil de komende periode met inwoners in gesprek over het behoud hiervan voor toekomstige generaties. De gemeente Rheden heeft een concept erfgoednota geschreven voor de periode 2012-2016.

In Velp en Laag-Soeren zijn halverwege maart al erfgoedinformatiebijeenkomsten gehouden. Ook in de overige dorpen komen informatiebijeenkomsten, op 3 april in Dieren, op 4 april in Rheden, op 11 april in Spankeren, op 16 april in Ellecom en op 23 april in De Steeg. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via e-mail p.zweers@rheden.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats en e-mail of telefonisch via tel. 026 – 49 76 441. Na aanmelding ontvangt men meer informatie.
“Tijdens die bijeenkomsten komen vragen aan bod als: wat vind je van de nota, waar maakt u zich zorgen om en wat kan anders? Die input is heel belangrijk”, vertelt wethouder Ron König. Tijdens die dorpsgesprekken wordt per dorp ingezoomd op het erfgoed van dat dorp. “Reageer, denk mee en misschien maken we daarna een betere versie van de nota”, aldus de wethouder begin maart.
Wie niet in de gelegenheid is naar de dorpsgesprekken te komen, kan altijd nog mee discussieren op het discussieplatform van de gemeente via www.erfgoedrheden.nl. Hier kunnen mensen reageren en van mening en gedachte wisselen. Er worden onder andere drie dillemma’s geschetst en er worden vragen over het erfgoedbeleid gesteld. De belangrijkste aspecten betreft het erfgoedbeleid voor de gemeente zijn het behoud en ontwikkeling van het erfgoed, de vermeerdering van kennis, het delen van kennis, samenwerking door alle betrokkenen en de wens om erfgoed uit te dragen en te vermarkten. ‘Discussieer over dit onderwerp mee’, is de oproep van de gemeente. Het resultaat van de bijeenkomsten en de reacties op het online platform worden gebruikt om het erfgoedbeleid uit te werken. De gemeenteraad neemt hier uiteindelijk een besluit over in juni 2012.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.