Home / De Steeg / Manifestatie NVU rustig verlopen

Manifestatie NVU rustig verlopen

DE STEEG – De manifestatie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) zaterdagmiddag in De Steeg is rustig verlopen. Zo’n 25 aanhangers van de rechtsextremistische NVU hielden een manifestatie omdat ze vinden dat Polen en andere oost-Eurpeanen de banen van Nederlanders inpikken.

De manifestatie begon bij de kruising Oversteeg/Van Aldenburglaan, via de Van Aldenburglaan naar de Godard van Reedelaan, Smidsallee, Ursula van Raesfeltlaan naar het speelveld op de hoek (Van Aldenburglaan). Om 13:50 uur was de betoging afgelopen. Veel bewoners van huizen langs die route hadden de gordijnen of luiken gesloten, als protest tegen de mars van de NVU.

Het gemeentelijk beleidsteam onder leiding van burgemeester Van Wingerden is vooraf en gedurende de manifestatie bijeen geweest op het gemeentehuis in De Steeg. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hielden van hieruit de situatie nauwlettend in de gaten. Daarnaast was de politie zichtbaar aanwezig op straat.
Er zijn in totaal twaalf verwijderingsbevelen op grond van het noodbevel uitgedeeld. De inwoners van De Steeg zijn massaal binnen gebleven tijdens de manifestatie.

Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden is tevreden over de voorbereidingen en het verloop van de manifestatie: “De maatregelen, de inzet van de politie en de communicatie met de inwoners van De Steeg voorafgaand aan de manifestatie hebben goed gewerkt. We waren voorbereid op alles, maar gelukkig is het rustig gebleven. Cruciaal is ook dat de bewoners van De Steeg zich waardig hebben gedragen. Daar ben ik heel trots op”.
De burgemeester had eerder al laten weten de demonstratie niet te kunnen weigeren.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.