Home / Hummelo / Kunstwandelroute Landgoed Enghuizen

Kunstwandelroute Landgoed Enghuizen

HUMMELO – De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich ontwikkeld tot het belangrijkste kunst- en natuurevenement in de Achterhoek. Op landgoed Enghuizen hebben 30 kunstenaars, Nederlanders en Duitsers, samen met de dichtersgroep De Omsmeders een bijzondere kunstroute uitgezet. Ook dit keer is er weer een pozézie klinkplek waar elke zondag tussen Pasen en Pinksteren van 15.30 tot 16.30 uur dichters hun eigen werk zullen voordragen. Er wordt een groot en breed publiek aangetrokken uit alle delen van het land. Aan de route wordt meegewerkt door leerlingen van school De Lans uit Brummen en door cliënten van Fatima uit Wehl. Nieuw dit jaar is dat veel van de gedichten op de route ook in braille leesbaar zijn.
De manifestatie wordt gehouden van 5 april tot en met 28 mei. Het startpunt is bij De gouden Karper.
De officiële opening wordt op donderdag 5 april om 14.00 uur in de Gouden karper verricht door wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst. Voorafgaand geeft dichter Bert Scheuter een inleiding. Aansluitend is er een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.
Op zondag 22 april is er van 11.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats in het centrum van Hummelo een kunstmarkt met 25 kramen met werk in diverse kunstuitingen.

Ruud Kaper, tel. 0314 – 394804
E-mail. ruud@karper.com
www.webartsight.nl
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.