Home / Rozendaal / Kunstlessen van een Zimbabwaan

Kunstlessen van een Zimbabwaan

ROZENDAAL – Leerlingen van Het Rhedens in Rozendaal kregen dinsdag les van twee Zimbabwaanse kunstenaars. Beeldhouwer Aaron Kapembeza en kunstschilder Charles Nkomo waren op uitnodiging van de wereldwinkel in Nederland en brachten onder andere een bezoek aan de scholengemeenschap, bij de creatieve lessen van docente Karlijne Pietersma.

Charles maakt bijzondere schilderijen, zijn werk is kleurrijk, levendig en verbeeldt het dagelijkse leven in Zimbabwe. Zijn kenmerkende stijl heeft hem internationale erkenning gegeven waardoor hij deel kon nemen aan vele gezamenlijke tentoonstellingen. Een aantal schilderijen nam hij mee naar Het Rhedens en gaf er uitleg over. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag.
Beeldhouwer Aaron ontwikkelde door zijn interesse in mensenrechten en emancipatie zijn eigen expressieve stijl en bekende beelden the proud ladies. Hij leerde het beeldhouwen van zijn tante. Daarnaast ontwikkelde hij een breed scala van prachtige beelden, variërend van naturalistisch tot gestileerd. De steensoort Springstone waar hij mee werkt, was te zwaar om mee te nemen per vliegtuig dus is het per boot vervoerd om het toch aan de kinderen te laten zien. – Foto Marc Pluim.

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.