Home / Loenen / Loenens cadeau voor 100 jaar OLTO

Loenens cadeau voor 100 jaar OLTO

LOENEN – In 2013 bestaat de Loenense muziekvereniging OLTO (Oefening Leidt Tot Ontwikkeling) 100 jaar. Dit feit wordt volgend jaar uitbundig gevierd. De Jubileumcommissie van OLTO komt met een uitgebreid programma, maar ook de bevolking van Loenen wil niet achter blijven. Er wordt naar gestreefd om het korps een passend cadeau aan te bieden. Volgens velen kan er geen passender cadeau bedacht worden dan nieuwe uniformen voor de muzikanten. Om dit idee gestalte te geven is in Loenen spontaan een comité gevormd die activiteiten gaat ontwikkelen om de financiering van nieuwe uniformen rond te krijgen.

Een groepje actieve Loenenaren stak de koppen bij elkaar om dit comité te vormen. In dit bestuur namen zitting: Stien Elijzen, Jeanet Ter Horst, Marian Zoet, Jan de Jong en Willem Dikker Hupkes. Laatstgenoemde, directeur van Blanken Controls aan de Imbosweg, hanteert de voorzittershamer.
De groep is al enkele keren bij elkaar geweest. Er worden vele acties op touw gezet want voor 80 muzikanten nieuwe uniformen laten maken kost veel geld. Nieuwe uniformen is al lang een grote wens van OLTO. De huidige pakken zijn al 35 jaar oud. Hoog tijd om wat nieuws aan te schaffen. Zowel de leden van het harmonie-orkest als de drumfanfare krijgen nu dezelfde uniformen.

Dikker Hupkes is een geboren en getogen Loenenaar en wil graag op deze wijze wat voor het dorp doen. Hij kent, zoals velen, OLTO van de rondgang op Hemelvaart en Koninginnedag. Maar ook bij bijzondere dorpsfeesten, als de kermis, scheerdersfeest en andere evenementen. “OLTO hoort bij Loenen”, zegt Dikker Hupkes, “daarom moeten we als bevolking er ook pal achter staan. 100 jaar hebben ze klaar gestaan voor het dorp en nu wordt het tijd dat we gezamenlijk de schouders er onder gaan zetten om een leuk jubileumcadeau te geven. Voor de muzikanten is het aardig om in een strak uniform te lopen maar voor de bevolking is het ook prachtig om daar naar te kijken. Om deze uniformen te kunnen aanschaffen is veel geld nodig. We hebben vaak vergaderd en enkele acties zijn al gestart. De oliebollenactie die we eind vorig jaar hebben gehouden leverde een mooie cent op. En nu loopt de fotoactie waaraan iedereen deel kan nemen. We gaan van de mooiste foto’s kerst- en ansichtkaarten maken en die setjes gaan we verkopen op het scheerdersfeest en de paardenmarkt. Maar we hebben nog veel meer in petto. Aan diverse plannen wordt nog gewerkt”.

Het Actiecomité wil ook paraat zijn met de catering op diverse concerten in het dorp. Op 1 juli zal het comité ook een bijdrage leveren aan het heropeningsfeest van het Lonapark. De laatste hand wordt hier binnenkort aan gelegd. De Dorpsraad gaat dit feestje organiseren.
Omdat er veel geld nodig is vraagt het comité aan de bevolking om suggesties voor een actie dat centjes op kan leveren kenbaar te maken. Dit kan men kwijt op de eigen site van het comite (www.100jaarolto.nl). Hier kan men ook de stand van zaken betreffende het bedragen dat al verdiend is met de acties.

Bij de foto:
In 1958 kreeg OLTO-voorzitter Gerrit Willems de eerste uniformen aangeboden.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.