Home / Laag-Soeren / Leerlingen ’t Schaddeveld openen hun eigen Bibliotheek op school

Leerlingen ’t Schaddeveld openen hun eigen Bibliotheek op school

LAAG-SOEREN – Op 5 april openen leerlingen van basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren hun eigen ‘Bibliotheek op school’: een permanente, aantrekkelijke en goed onderhouden collectie kinder- en jeugdboeken in hun school. Kinderboekenschrijfster Martine Letterie luistert de feestelijke opening op.

‘De boekencollectie op ’t Schaddeveld was al heel behoorlijk, maar is nu flink uitgebreid met nieuwe, aantrekkelijke en populaire boeken’, zegt Roselijn de Bruin van de Bibliotheek Veluwezoom. Zij stelde in haar functie als Leesconsulent de nieuwe collectie samen, maakte de boeken klaar om uit te lenen en presenteerde ze op een aantrekkelijke manier in de daarvoor bestemde kasten in de school. ‘Alle leerlingen van basisschool ’t Schaddeveld worden met deze Bibliotheek op school bovendien automatisch lid van de Bibliotheek Veluwezoom, dat is een bijkomend voordeel. Ze kunnen boeken lenen om in de school maar ook thuis te lezen’, vervolgt ze.

De Bibliotheek Veluwezoom en basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren realiseren ‘de Bibliotheek op school’ met subsidie van het landelijke programma ‘Kunst van Lezen’, dat is ontwikkeld om taalontwikkeling en leesplezier van (jonge) kinderen te stimuleren. Het programma bestaat uit het beschikbaar maken van een goede collectie boeken in de school en het begeleiden van een aantal leerkrachten binnen de school om lezen, leesbevordering, taalonderwijs en woordenschatontwikkeling op de school structureel aandacht te geven.

Op donderdagochtend 5 april komen alle kinderen naar hun Bibliotheek op school. Van 9.00 tot 9.30 uur vertelt Martine Letterie over haar werk en over de goede en mooie kanten van boeken lezen, waarna ze samen met vier leerlingen de Bibliotheek op school officieel opent. Tot slot krijgen alle leerlingen van de school een korte uitleg, een eigen bibliotheekpasje en de gelegenheid om boeken te lenen, die ze zowel thuis als in de klas kunnen lezen.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.